Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ν. Κορέα: Επίσκεψη του προέδρου Moon στην Κίνα την επόμενη εβδομάδα, εν μέσω εντάσεων με τη Β. Κορέα

Ν. Κορέα: Επίσκεψη του προέδρου Moon στην Κίνα την επόμενη εβδομάδα, εν μέσω εντάσεων με τη Β. Κορέα
Ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος θα συναντηθεί με τον κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping, προκειμένου να συζητήσουν για την αποπυρηνικοποίηση και την ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο
Επίσκεψη στην Κίνα αναμένεται να πραγματοποιήσει την επόμενο εβδομάδα ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Moon Jae-in, ο οποίος θα συναντηθεί με τον κινέζο ομόλογό του Xi Jinping, καθώς η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο εξακολουθεί να επιδεινώνεται.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο προεδρικός εκρπόσωπος, Park Soo-hyun, οι δύο άνδρες αναμένεται να συζητήσουν για να την αποπυρηνικοποίηση και την ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο, με την ακριβή ημερομηνία της επίσκεψης να μην έχει ακόμα ανακοινωθεί.
Μάλιστα, αυτή θα είναι η τρίτη συνάντηση των δύο προέδρων από τότε που ο Moon ανέλαβε τα καθήκοντά του, με την τελευταία τους συνάντηση να πραγματοποιείται τον περασμένο Νοέμβριο κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής των ασιατών ηγετών στο Βιετνάμ.
Οι σχέσεις μεταξύ της Σεούλ και του Πεκίνου έχουν φθαρεί σε μεγάλο βαθμό τους τελευταίους μήνες, λόγω των εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο, και κυρίως μετά την εγκατάσταση του αντιπυραυλικού συστήματος THAAD στη Νότια Κορέα τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Παρά το γεγονός ότι ο Moon έχει εκφράσει έντονους προβληματισμούς σχετικά με το αντιπυραυλικό σύστημα, οι συνεχιζόμενες βορειοκορεατικές δοκιμές πυραύλων θέτουν εμπόδια στην απόσυρσή του.
Σημειώνεται ότι η Κίνα είχε αντιδράσει στη σχετική κίνηση της Νότιας Κορέας, μέσω ενός ενεπίσημου εμπάργκο, το οποίο έπληξε σε μεγάλο βαθμό την τουριστική βιομηχανία της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης