Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στις αγορές της Ασίας εν μέσω γεωπολιτικής αστάθειας - Σε χαμηλά 3 μηνών ο Shanghai Composite

tags :
Πιέσεις στις αγορές της Ασίας εν μέσω γεωπολιτικής αστάθειας - Σε χαμηλά 3 μηνών ο Shanghai Composite
Ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με σημαντικές απώλειες της τάξεως του -1,93% στις 22.185,50 μονάδες
Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν σήμερα Τετάρτη (6/12) οι περισσότερες αγορές στην Ασία, δεχόμενες πιέσεις από τις αυξημένες γεωπολιτικές εντάσεις παγκοσμίως, ακολουθώντας την πτώση που σημειώθηκε και στη Wall Street.
Ειδικότερα, στην Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -0,29% στις 3.293,96 μονάδες, αφού προηγουμένως είχε υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών και τις 3.254,61 μονάδες.
Παράλληλα, σημαντικές ήταν και οι απώλειες που κατέγραψε ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, υποχωρώντας σε χαμηλά ενός μήνα, και συγκεκριμένα στο -2,17% και τις 28.217,50 μονάδες.
Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei σημείωσε πτώση της τάξεως του -1,93% στις 22.185,50 μονάδες, δεχόμενος πιέσεις από την υποχώρηση της τιμής του χαλκού σε χαμηλά δύο μήνών, ενώ στην Αυστραλία, δείκτης S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά -0,44% στις 5.945,71 μονάδες.
Σε ότι αφορά τη Νότια Κορέα, ο δείκτης KOSPI έκλεισε με απώλειες της τάξεως του -1,42% στις 2.474,37 μονάδες, ενώ στην Ταϊβάν, ο δείκτης Taiwan Weighted κατέγραψε σημαντικές απώλειες της τάξεως του -1,64% στις 10.393,92 μονάδες.
Οι εντάσεις στην κορεατική χερσόνησο παραμένουν αυξημένες, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η ετήσια στρατιωτική άσκηση Νότιας Κορέας και ΗΠΑ, μία μόλις εβδομάδα μετά τη νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου από το καθεστώς της Πιονγιάνγκ.
Παράλληλα, η καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Μεγάλης Βρετανίας για το Brexit, καθώς και η είδηση ότι η βρετανική αστυνομία απέτρεψε επίθεση αυτοκτονίας που σχεδιαζόταν κατά την πρωθυπουργού της χώρας, Theresa May, φαίνεται ότι έχει επαναφέρει τον προβληματισμό στις τάξεις των επενδυτών.
Επιπλέον, καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε και η νέα πτώση του πετρελαίου, λόγω της αύξησης στα αποθέματα παραγώγων πετρελαίου στις ΗΠΑ, γεγονός που εκλαμβάνεται από την αγορά ως σημάδι μειωμένης ζήτησης.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 9,2 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε της 1η Δεκεμβρίου, την ίδια στιγμή που τα παράγωγα διύλησης πετρελαίου κατέγραψαν άνοδο κατά 4,3 εκατ. βαρέλια.
Μάλιστα, η σχετική άνοδος αντιστάθμισε σε μεγάλο βαθμό την πτώση που σημειώθηκε στα αποθέματα αργού κατά 5,5 εκατ. βαρέλια, στα 451,8 εκατ. βαρέλια συνολικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης