Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sky News: Απετράπη σχέδιο δολοφονίας της πρωθυπουργού Theresa May

Sky News: Απετράπη σχέδιο δολοφονίας της πρωθυπουργού Theresa May
Η έρευνα που οδήγησε στη ματαίωση του σχεδίου δολοφονίας της May διεξαγόταν επί πολλές εβδομάδες
Σχέδιο για τη δολοφονία της συντηρητικής πρωθυπουργού της Βρετανίας Theresa May απετράπη από τις αρχές, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, επικαλούμενο πηγές τις οποίες δεν κατονόμασε.
Αξιωματικοί της αστυνομίας εκτιμούν ότι το σχέδιο προέβλεπε τη ρίψη ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην επίσημη κατοικία της πρωθυπουργού στη Downing Street και εν μέσω του χάους που θα ακολουθούσε την εισβολή ενόπλων που θα δολοφονούσαν τη May, κατά τις πηγές του Sky News.
Το τηλεοπτικό δίκτυο ανέφερε ότι η έρευνα που οδήγησε στη ματαίωση του σχεδίου διεξαγόταν επί πολλές εβδομάδες και σε αυτή συμμετείχαν στελέχη της Σκότλαντ Γιαρντ, της υπηρεσίας αντικατασκοπίας MI5 και της αστυνομίας της περιοχής Γουέστ Μίντλαντς.
Νωρίτερα την Τρίτη, εκπρόσωπος της May δήλωσε ότι οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου κατάφεραν να αποτρέψουν την εκτέλεση εννέα σχεδίων για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών στη χώρα μέσα στους τελευταίους 12 μήνες.
Παράλληλα, η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τρομοκρατία σε δύο υπόπτους που συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα και θα προσαχθούν ενώπιον δικαστηρίου στο Ουέστμινστερ αργότερα σήμερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης