Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στη Wall Street, λόγω τραπεζικών πιέσεων - «Ξεθώριασε» η τεχνολογική ανάκαμψη

Απώλειες στη Wall Street, λόγω τραπεζικών πιέσεων - «Ξεθώριασε» η τεχνολογική ανάκαμψη
Με απώλειες έκλεισε σήμερα η Wall Street, καθώς «ξεθώριασε» η ανάκαμψη στον τεχνολογικό κλάδο
Με απώλειες έκλεισε τελικά σήμερα (05/12/2017) η Wall Street, καθώς «ξεθώριασε» η ανάκαμψη στον τεχνολογικό κλάδο, ενώ οι αμερικανικοί δείκτες δέχτηκαν πιέσεις από τις τράπεζες, καθώς και τους τομείς των υπηρεσιών κοινής ωφελείας και της βιομηχανίας.
Ο Dow Jones Industrial average υποχώρησε κατά 0,45%, στις 24.180,64 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,37% και έκλεισε στις 2.629,57 μονάδες, σημειώνοντας το πρώτο 3ήμερο πτωτικό του σερί από τον Αύγουστο, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 0,19% χαμηλότερα, στις 6.762,21 μονάδες.


O τεχνολογικός κλάδος, που ενδοσυνεδριακά ανήλθε έως και 1%, σημείωσε μικρή άνοδο, περιορίζοντας τα ισχυρά κέρδη που κατέγραφε νωρίτερα.
Οι μετοχές τεχνολογίας πληροφοριών ενισχύθηκαν κατά 0,2%, αποτελώντας τον μοναδικό κλάδο που τερμάτισε με κέρδη.
Οι μετοχές των Microsoft, Facebook, Amazon και Alphabet έκλεισαν όλες υψηλότερα, κατά 0,6%, 0,8%, 0,7% και 0,7% αντίστοιχα.
Πιέσεις στους δείκτες άσκησαν οι τραπεζικές μετοχές, με τη Morgan Stanley να καταγράφει «βουτιά» 1,3%.
Η μετοχή της Bank of America υποχώρησε κατά 0,5%, παρά το γεγονός ότι η τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα προβεί στην επαναγορά επιπλέον 5 δισ. δολ. σε μετοχές, μέχρι τον Ιούνιο του 2016.
Οι τραπεζικές μετοχές ενισχύθηκαν σημαντικά τις προηγούμενες ημέρες, καθώς αυξήθηκαν οι προσδοκίες για μια μείωση του φορολογικού συντελεστή για τις εταιρείες.
Η Γερουσία των ΗΠΑ ψήφισε τα ξημερώματα του Σαββάτου (02/12) την πρότασή της για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος της χώρας.
Ωστόσο, παρά την αισιοδοξία, υπάρχουν ακόμα σημαντικά εμπόδια για τη μεταρρύθμιση, καθώς τώρα θα πρέπει Βουλή και Γερουσία να συνάψουν ένα κοινό νομοσχέδιο, το οποίο θα παρουσιαστεί στον αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump.
Οι Ρεπουμπλικάνοι ελπίζουν ότι μια συμφωνία θα επιτευχθεί μέχρι τα Χριστούγεννα.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί εν μέσω των φόβων για ένα πιθανό κυβερνητικό shutdown στις ΗΠΑ, καθώς αυτή την εβδομάδα (στις 8/12) λήγει η προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας για τον προϋπολογισμό στις ΗΠΑ.
Την ίδια ώρα, αρνητικά το επενδυτικό κλίμα επηρέασαν ορισμένα στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σημείωσε αύξηση μεγαλύτερη του αναμενόμενου τον Οκτώβριο του 2017, έχοντας ανέλθει σε υψηλό εννέα μηνών.
Συγκεκριμένα, το εμπορικό έλλειμμα ενισχύθηκε κατά 8,6%, στα 48,7 δισ. δολάρια - το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο - ενώ το έλλειμμα Σεπτεμβρίου διαμορφώθηκε σε 44,9 δισ. δολάρια σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν εκτιμήσει ότι το έλλειμμα θα έφθανε στα 47,5 δισ. δολάρια.
Παράλληλα, επιβράδυνση κατέγραψε τον Νοέμβριο του 2017 ο κλάδος υπηρεσιών των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI της Markit υποχώρησε στις 54,5 μονάδες τον Νοέμβριο, από 55,3 μονάδες τον Οκτώβριο, ενώ ο αντίστοιχος δείκτης του Institute for Supply Management υποχώρησε επίσης, στις 57,4 μονάδες, από το υψηλό 12 ετών του 60,1% του Οκτωβρίου.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, με κέρδη 0,3% έκλεισε σήμερα το πετρέλαιο, στα 57,62 δολ. ανά βαρέλι, βρίσκοντας στήριξη στην ισχυρή ζήτηση και στις προσδοκίες ότι τα αμερικανικά αποθέματα αργού κατέγραψαν πτώση την περασμένη εβδομάδα.
Οι αναλυτές εκτιμούν πως τα στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, που αναμένονται αργά σήμερα, και τα επίσημα στοιχεία που θα δημοσιεύσει αύριο (06/12) η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας (ΕΙΑ) θα δείξουν μια εβδομαδιαία πτώση στα αποθέματα πετρελαίου κατά 3,4 εκατ. βαρέλια.



Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης