Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Apple κερδίζει διαμάχη από την Xiaomi για την κατοχύρωση εμπορικού σήματος στην ΕΕ

tags :
Η Apple κερδίζει διαμάχη από την Xiaomi για την κατοχύρωση εμπορικού σήματος στην ΕΕ
Το iPad και το Mi Pad μοιάζουν πάρα πολύ και μπορεί να μπερδέψουν τους καταναλωτές
Η Apple κατάφερε την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017, να εμποδίσει την κινεζική εταιρεία κατασκευής smartphones Xiaomi, να κατοχυρώσει το tablet "Mi Pad" ως εμπορικό σήμα στην ΕΕ, επειδή το όνομα είναι παρόμοιο με το "iPad" της Apple.
Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Γενικό Δικαστήριο, έκρινε ότι το Mi Pad δεν πρέπει να καταχωρηθεί ως εμπορικό σήμα, επειδή οι καταναλωτές ενδέχεται να συγχέονται από την ομοιότητα των ονομάτων.
Το Mi Pad της Xiaomi και το iPad της Apple είναι και οι δύο συσκευές tablet.
"Η ανομοιογένεια μεταξύ των επίμαχων σημείων, η οποία απορρέει από την παρουσία του συμπληρωματικού γράμματος «m» στην αρχή του «Mi Pad», δεν αρκεί για να αντισταθμίσει τον υψηλό βαθμό οπτικής και φωνητικής ομοιότητας μεταξύ των δύο σημείων", αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Η Xiaomi υπέβαλε αίτηση το 2014 στο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ για να καταχωρίσει την Mi Pad ως εμπορικό σήμα της ΕΕ.
Στη συνέχεια, η Apple υπέβαλε καταγγελία, που το Γραφείο επιβεβαίωσε το 2016, με το επιχείρημα ότι οι καταναλωτές θα πίστευαν ότι το Mi Pad ήταν μια παραλλαγή του εμπορικού σήματος iPad της Apple.
Το δικαστήριο συμφώνησε με την απόφαση του Γραφείου και δήλωσε ότι οι αγγλόφωνοι καταναλωτές μπόρεσαν να κατανοήσουν το πρόθεμα "mi" ως "my" και, ως εκ τούτου, να προφέρουν το "i" των Mi Pad και iPad με τον ίδιο τρόπο.
Η Xiaomi μπορεί να ασκήσει έφεση εναντίον της απόφασης στο ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης