Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υεμένη: Τουλάχιστον 234 νεκροί και 400 τραυματίες σε συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών και πολιτών

tags :
Υεμένη: Τουλάχιστον 234 νεκροί και 400 τραυματίες σε συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών και πολιτών
Οι αιματηρές συγκρούσεις έλαβαν χώρα στην πρωτεύουσα της χώρας, Σαναά, μία μέρα μετά τη δολοφονία του πρώην προέδρου Ali Abdullah Saleh
Τουλάχιστον 234 νεκροί και πάνω από 400 τραυματίες ήταν ο τραγικός απολογισμός των συγκρούσεων μεταξύ των ανταρτών Χούτι και υποστηρικτών της κυβέρνησης που έλαβαν χώρα στην πρωτεύουσα της Υεμένης, τη Σαναά, στον απόηχο της δολοφονίας του πρώην προέδρου της χώρας, Ali Abdullah Saleh.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, οι συγκρούσεις μεταξύ των ανταρτών και των υποστηρικτών του Saleh, ξεκίνησαν στην πρωτεύουσα της χώρας και εν συνεχεία επεκτάθηκαν και σε άλλες περιοχές, με τις εντάσεις σήμερα να έχουν αμβλυνθεί σημαντικά.
Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού στη χώρα, Adnan Hazam, κάλεσε τις εμπλεκόμενες πλευρές να σταματήσουν τις συγκρούσεις και να διευκολύνουν την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στα θύματα της χώρας.
«Η Υεμένη δε μπορεί να αντέξει περισσότερα βάσανα», υπογράμμισε ο εκρπόσωπος του Ερυθρύ Σταυρού στην Υεμένη.
Υπενθυμίζουμε ότι χθες (4/12) οι αντάρτες Χούτι δολοφόνησαν τον Saleh, ενώ βρισκόταν καθ'οδόν για την πόλη Μααρίμπ.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ο πόλεμος στην Υεμένη έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 8.750 ανθρώπους και η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη πλέον με τη «χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο».
Μάλιστα, τα Ηνωμένα Έθνη απηύθυναν έκκληση για κατάπαυση του πυρός στη Σαναά προκειμένου να μπορέσουν οι άμαχοι να φύγουν από τις εμπόλεμες ζώνες και οι τραυματίες να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια.
Ο συντονιστής του ΟΗΕ για τις ανθρωπιστικές αποστολές στην Υεμένη, υπογράμμισε σε ανακοίνωσή του ότι οι δρόμοι της πρωτεύουσας έχουν μετατραπεί σε "πεδίο μάχης" και ότι οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας παραμένουν αποκλεισμένοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης