Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Παραμένουμε σίγουροι ότι θα επιτευχθεί συμφωνία με την ΕΕ για το Brexit

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Παραμένουμε σίγουροι ότι θα επιτευχθεί συμφωνία με την ΕΕ για το Brexit
Ο βρετανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η χώρα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο κατά τις τελευταίες εβδομάδες
Τη βεβαιότητα της Μεγάλης Βρετανίας ότι θα υπάρξει συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit εξέφρασε σήμερα (5/12) ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, μία μέρα μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων μεταξύ γων δύο πλευρών.
Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο Hammond, η βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May αναμένεται να επιστρέψει στις Βρυξέλλες αργότερα εντός της εβδομάδας, ενόψει ενός νέου γύρου συνομιλιών, μετά τις επιπλοκές που δημιουργήθηκαν στο ζήτημα των συνόρων της Ιρλανδίας.
«Πρόκειται για ένα πολύ περίπλοκο σύνολο διαπραγματεύσεων», υπογράμμισε ο βρετανός υπουργός Οικονομικών, ο οποίος πρόσθεσε εν συνεχεία ότι «υπάρχουν πολλά εμπλεκόμενα μέρη, αλλά είμαστε ιδιαίτερα σίγουροι ότι θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε».
«Έχουμε σημειώσει μεγάλη πρόοδο τις τελευταίες εβδομάδες και έχουμε πραγματοποιήσει τεράστια βήματα προς τα εμπρός», δήλωσε ο Hammond, ενώ παραδέχθηκε ότι «είμαστε πολύ κοντά, αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμα».
«Όπως δήλωσε χθες η πρωθυπουργός, θα χρειαστεί να προχωρήσουμε σε κάποιες περαιτέρω διαβουλεύσεις, κάποιες περαιτέρω συζητήσεις και αναμένεται να επιστρέψουμε στις Βρυξέλλες αργότερα εντός της εβδομάδας», καταλήγει ο Hammond.
Η May αναμένεται να επιστρέψει είτε στις 6 είτε στις 7 Δεκεμβρίου, με την ΕΕ να προειδοποιεί ότι την Κυριακή (10/12) είναι η τελευταία διορία, εάν η βρετανίδα πρωθυπουργός επιθυμεί την έναρξη των εμπορικών συνομιλιών στη σύνοδο κορυφής της 14ης Δεμεβρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης