Τελευταία Νέα
Διεθνή

Russia Today: Γιατί οι τιμές στο πετρέλαιο υποχωρούν παρά την επέκταση της συμφωνίας ΟΠΕΚ

Russia Today: Γιατί οι τιμές στο πετρέλαιο υποχωρούν παρά την επέκταση της συμφωνίας ΟΠΕΚ
Η αυξημένη παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ εξακολουθεί να προκαλεί ανησυχίες στην αγορά
Οι χώρες του ΟΠΕΚ και οι ανεξάρτητοι παραγωγοί με επικεφαλής τη Ρωσίας επέκτειναν τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου μέχρι το τέλος του 2018.
Ωστόσο, οι τιμές του αργού έχουν παραμείνει στάσιμες, καταγράφοντας παράλληλα και ελαφρά μείωση μία εβδομάδα μετά τη συνάντηση, και υπάρχουν λόγοι για αυτό.
Σήμερα Τρίτη (5/12) το Brent βρίσκεται στο -0,18% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 62,34 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το αργό υποχωρεί κατά -0,42% στα 57,23 δολ. ανά βαρέλι.
Ωστόσο, παρά την πτώση, το πετρέλαιο εξακολουθεί να διαπραγματεύεται κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των δύο προηγούμενων ετών, στα οποία είχε βρεθεί πριν την επίτευξη της συμφωνίας.
«Η απόφαση του ΟΠΕΚ να επεκτείνει τις περικοπές και η συμφωνία της Λιβύηγς και της Νιγηρίας να παγώσουν την παραγωγή τους στα τρέχοντα επίπεδα δε θα μπορούσε να μετακινήσει στημαντικά τις τιμές του πετρελαίου», ανέφερε σε δήλωσή του ο αναλυτής της GK Forex Club, Valery Polkhovsky.
Η αυξημένη παραγωγή πετρελαίου στις ΗΠΑ εξακολουθεί να προκαλεί ανησυχίες στην αγορά, καθώς οι εξέδρες γεωτρήσεων στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά δύο την προηγούμενη εβδομάδα, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Σεπτέμβριο, και συγκεκριμένα στις 749 εξέδρες.
Ένας ακόμα λόγος. σύμφωνα με τον Polkhovsky, για τον οποίο οι τιμές του πετρελαίου δεν αυξάνονται είναι γιατί οι συμφωνία μεταξύ των χωρών ήταν ευρέως αναμενόμενη για την αγορά και είχει ήδη τιμολογηθεί.
«Οι τιμές αυξήθηκαν σημαντικά τους τελευταίους τρεις μήνες εν αναμονή της συμφωνίας, με τις τρέχουσες τιμές να περιλαμβάνουν ήδη την θετική αντίδραση της αγοράς πριν από τη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ», υπογραμμίζει ο αναλυτής, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι δεν πρέπει να υπάρξει κάποια έκπληξη εάν σημειωθεί πτώση στις τιμές.
«Ωστόσο, η συμφωνία είναι πιθανό να εξαλείψει την υπερπροσφορά στην αγορά και το πετρέλαιο να σταθεροποιηθεί στη ζώνη των 60-70 δολ. ανά βαρέλι», προβλέπει ο αναλυτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης