Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλά μίας εβδομάδας υποχώρησε η στερλίνα λόγω Brexit - Στα 1,34 δολ.

Σε χαμηλά μίας εβδομάδας υποχώρησε η στερλίνα λόγω Brexit - Στα 1,34 δολ.
Η απογοήτευση των επενδυτών για τη μη επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ ασκεί σημαντικές πιέσεις στη στερλίνα
Υπό ισχυρές πιέσεις βρίσκεται σήμερα Τρίτη (5/12) η στερλίνα, η οποία έχει υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας εβδομάδας, καθώς η μη επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Βρετανίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit έχει φέρει απογοήτευση στις τάξεις των επενδυτών.
Ειδικότερα, περί τις 11:25 π.μ. το βρετανικό νόμισμα υποχωρεί κατά -0,57% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, στα 1,3404 δολ. καταφράφοντας τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση της από τις 2 Νοεμβρίου του 2017.
Οι ελπίδες της βρετανίδας πρωθυπουργού Theresa May για επίτευξη συμφωνίας σχετικά με τους όρους της αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ οδηγήθηκαν χθες (4/12) στο κενό, καθώς το βορειοϊρλανδικό κόμμα που συμμετέχει στην κυβέρνηση της May αρνήθηκε να δεχθεί τις προτάσεις της για τις αλλαγές των τελωνειακών συνόρων.
Ωστόσο, οι αναλυτές εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί ότι οι απώλειες της στερλίνας θα είναι περιορισμένες, με την ING να τονίζει πως «οι αγορές έχουν συνηθίσει στην ιδέα ότι το ζήτημα του Brexit δε θα λυθεί σε μία μέρα».
Παράλληλα, η Societe Generale συμφώνησε με αυτή την άποψη, τονίζοντας ότι «το γεγονός ότι δε θα επιτευχθεί συμφωνία δε φαίνεται να δικαιολογείται ακόμα, οπότε η πτώση θα περιοριστεί και μπορεί να προσελκύσει εν συνεχεία κάποιους αγοραστές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης