Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gabriel: Να απεξαρτηθούμε από τις ΗΠΑ – Η Γερμανία να χαράξει δική της εξωτερική πολιτική

tags :
Gabriel: Να απεξαρτηθούμε από τις ΗΠΑ – Η Γερμανία να χαράξει δική της εξωτερική πολιτική
Έχει αρχίσει να καταρρέει ο ρόλος των ΗΠΑ ως προστάτιδας δύναμης αναμένεται να υποστηρίξει ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας
Να απεξαρτηθεί από την επιρροή των ΗΠΑ και να αναπτύξει μια δική της πιο ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική αναμένεται να προτείνει σε σημερινή του ομιλία ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Sigmar Gabriel.
Όπως μεταδίδει η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, η οποία έχει στη διάθεση της μέρος της ομιλίας του Gabriel, ο Γερμανός ΥΠΕΞ πρόκειται να υποστηρίξει πως έχει αρχίσει να καταρρέει ο ρόλος των ΗΠΑ ως προστάτιδας δύναμης.
Ο Gabriel φέρεται ότι θα υποστηρίξει πως οι ΗΠΑ επί των ημερών του Trump  που έχει υιοθετήσει πιο απομονωτική εξωτερική πολιτική με σύνθημα «πρώτα η Αμερική», δεν εκπληρώνει πλέον τον ρόλο της παγκόσμιας δύναμης στην έκταση που το έκανε στο παρελθόν.
“Οι ΗΠΑ ίσως αρχίσουν να αντιμετωπίζουν τη Γερμανία με διαφορετικό τρόπο από ό,τι προηγουμένως, απλά ως έναν από πολλούς εταίρους και ως ανταγωνίστρια» θα επισημάνει ο Gabriel, θυμίζοντας ότι ο Trump έχει στηλιτεύσει επανειλημμένα το πλεόνασμα στο ισοζύγιο των τρεχουσών εμπορικών συναλλαγών της Γερμανίας με τις ΗΠΑ, ενώ έχει κατηγορήσει το Βερολίνο ότι οφείλει τεράστια ποσά στο NATO.
«Η Γερμανία θα συνεχίσει να επενδύει στη σχέση της με τις ΗΠΑ, αλλά χρειάζεται να γίνει πιο διεκδικητική και να υπερασπίζεται πιο ενεργά τα δικά της συμφέροντα.
Πρέπει να εκφράζουμε τις θέσεις μας εμείς οι ίδιοι και όπου είναι απαραίτητο να χαράσσουμε κόκκινες γραμμές, μεταξύ εταίρων και επίσης βάσει των δικών μας συμφερόντων» αναμένεται να τονίσει ο Gabriel, ο οποίος εκτιμάται ότι θα φέρει ως παράδειγμα τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας που αποφάσισε το αμερικανικό Κογκρέσο να επιβληθούν το καλοκαίρι, οι οποίες ενδέχεται να πλήξουν τελικά τον εφοδιασμό της Γερμανίας στο πεδίο της ενέργειας διότι αφορούν ρωσικούς αγωγούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης