Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απόρριψη και από βρετανικές κυβερνητικές υπηρεσίες για το λογισμικό προστασίας της Kaspersky

Απόρριψη και από βρετανικές κυβερνητικές υπηρεσίες για το λογισμικό προστασίας της Kaspersky
Και στη Βρετανία αμφισβητείται η Kaspersky
Το κύριο πρακτορείο κυβερνοασφάλειας της Βρετανίας, προειδοποίησε τις βρετανικές κυβερνητικές υπηρεσίες να αποφύγουν τη χρήση λογισμικού κατά των ιών από ρωσικές εταιρείες, η τελευταία σε μια σειρά κινήσεων που στοχεύουν στην κατασκευάστρια λογισμικού ασφαλείας της Μόσχας, Kaspersky Lab.
Σε επιστολή προς τους μόνιμους γραμματείς του τμήματος, ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου Ασφαλείας του Ηνωμένου Βασιλείου, Ciaran Martin, δήλωσε ότι το ρωσικό λογισμικό κατά των ιών, δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε συστήματα που περιέχουν πληροφορίες, που θα μπορούσαν να βλάψουν την εθνική ασφάλεια εάν είχε πρόσβαση η ρωσική κυβέρνηση.
Είπε ότι η υπηρεσία του βρίσκεται σε συνομιλίες με την Kaspersky Lab, για να αναπτύξει ένα σύστημα για την αναθεώρηση των προϊόντων της για χρήση στη Βρετανία.
Το λογισμικό προστασίας από ιούς της Kaspersky, απαγορεύτηκε από τα κυβερνητικά δίκτυα των ΗΠΑ νωρίτερα το 2017, με την ανησυχία ότι η εταιρεία έχει στενούς δεσμούς με τις υπηρεσίες πληροφοριών στη Μόσχα και ότι το λογισμικό της θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να καταστεί δυνατή η κατασκοπία της Ρωσίας.
"Είμαστε σε συζητήσεις με την Kaspersky Lab, για το αν μπορούμε να αναπτύξουμε ένα πλαίσιο το οποίο εμείς και άλλοι μπορούμε να επαληθεύσουμε ανεξάρτητα", ανέφερε ο Martin στην επιστολή του, η οποία δημοσιοποιήθηκε.
Η Kaspersky Lab δήλωσε ότι προσβλέπει στη συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Ασφαλείας για το θέμα.
Η Kaspersky αρνήθηκε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς για την ασφάλεια των προϊόντων ή των δεσμών της με τη ρωσική κυβέρνηση, λέγοντας ότι έχει γίνει αποδιοπομπαίος τράγος, λόγω των αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας.
Η βρετανική τράπεζα Barclays δήλωσε το Σάββατο ότι είχε σταματήσει να προσφέρει προϊόντα προστασίας της Kaspersky σε πελάτες.
"Αν και αυτή η νέα οδηγία δεν απευθύνεται στο κοινό, έχουμε πάρει την απόφαση να αποσύρουμε την προσφορά του λογισμικού Kaspersky από την ιστοσελίδα μας για τους πελάτες", ανέφερε σε δήλωσή της η τράπεζα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης