Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η BMW διαψεύδει φήμες για νέα προβλήματα εκπομπών αεριών σε κινητήρες ντίζελ

tags :
Η BMW διαψεύδει φήμες για νέα προβλήματα εκπομπών αεριών σε κινητήρες ντίζελ
Νές καταγγελίες για τη BMW για τους κινητήρες ντίζελ
Η BMW, τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017, απέρριψε μια αναφορά των μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με την οποία το λογισμικό σε ορισμένα μοντέλα ντίζελ έκλεισε ένα σύστημα φιλτραρίσματος αερίων σε ορισμένες οδικές συνθήκες, οδηγώντας σε υπερβολικές εκπομπές οξειδίων του αζώτου (NOx).
Ο γερμανικός τηλεοπτικός σταθμός ZDF και η ημερήσια εφημερίδα Tagesspiegel ανέφεραν ότι οι δοκιμές από τη γερμανική ομάδα περιβαλλοντικών ελέγχων DUH έδειξαν ότι οι εκπομπές NOx του μοντέλου BMW 320d σημείωσαν σημαντική αύξηση όταν η ταχύτητα του αυτοκινήτου αυξήθηκε κατά 10% στις οδικές δοκιμές.
Η έκθεση της Tagesspiegel ανέφερε ότι η δοκιμή της DUH έδειξε ότι το όχημα, του οποίου ο κινητήρας έχει πρότυπο εκπομπών καυσαερίων Euro-6, εκπέμπει κατά μέσο όρο 470 mg / km όταν οδηγείται σε ταχύτητες έως 120 km την ώρα σε αυτοκινητόδρομο.
Σε χαμηλότερες ταχύτητες, οι εκπομπές ήταν κάτω από το όριο των 80 χιλιοστογράμμων ανά χιλιόμετρο, σύμφωνα με τις αναφορές.
Το ZDF και η Tagesspiegel δήλωσαν ότι τα αποτελέσματα των δοκιμών της DUH έχουν επιβεβαιωθεί από την εταιρεία δοκιμών TUeV Nord.
Σε απάντηση στις εκθέσεις, η BMW δήλωσε ότι τα οχήματά της συμμορφώθηκαν με τις νομικές απαιτήσεις και δεν είχαν υποστεί χειραγώγηση.
"Δεν υπάρχουν δραστηριότητες τεχνικών προβλέψεων που να επηρεάζουν τον τρόπο δοκιμής που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση των εκπομπών - αυτό σημαίνει ότι τα συστήματα εξάτμισης είναι ενεργά τόσο στις δοκιμές όσο και στην πράξη", ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.
Η παραδοχή του Volkswagen το 2015 ότι παραποίησε τις δοκιμές εκπομπών κινητήρων ντίζελ στις ΗΠΑ, οδήγησε σε έλεγχο των οχημάτων ντίζελ σε όλο τον κόσμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης