Τελευταία Νέα
Διεθνή

MarketWatch: Τρίτο διαδοχικό τρίμηνο ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία

MarketWatch: Τρίτο διαδοχικό τρίμηνο ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία
Πιθανός αλλά όχι βέβαιος ο στόχος για ανάπτυξη 1,6% το 2017
Ως επιτυχία της Ελλάδας χαρακτηρίζει το MarketWatch το γεγονός ότι η οικονομία πέτυχε το τρίτο διαδοχικό τρίμηνο ανάπτυξης στο γ’ τρίμηνο 2017.
Όπως αναφέρει «η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε για τρίτο διαδοχικό τρίμηνο για πρώτη φορά εδώ και για διάστημα άνω μίας 10ετίας.
Πρόκειται για μία ένδειξη ότι η χώρα είναι στον δρόμο για να επιστρέψει στην ανάπτυξη και σε ετήσια βάση, ενώ ήταν σε ύφεση σχεδόν όλη την προηγούμενη 10ετία.
Βέβαια ο χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης του γ’ τριμήνου καθιστά πιο δύσκολη την επίτευξη του στόχου του 1,6% για το σύνολο του 2017, που έχει τεθεί τόσο από τους Έλληνες όσο και από τους Ευρωπαίους πιστωτές τους».
«Οι παραπάνω τάσεις υποδεικνύουν ότι ο επίσημος στόχος είναι επιτεύξιμος αρκεί να υπάρξει μία αύξηση στις επενδύσεις, στηριζόμενη σε μία ομαλοποίηση των επιχειρηματικών επενδύσεων και μία ήπια ανάκαμψη της ιδιωτικής κατανάλωσης σε συνδυασμός με την αναμενόμενη υποχώρηση του ρυθμού των εισαγωγών», υποστηρίζει ο Νίκος Μαγγίνας, οικονομολόγος της Εθνικής Τράπεζας.
Στο δημοσίευμα, επίσης, αναφέρεται η επίτευξη της συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο (SLA) μεταξύ της Ελλάδας και των επικεφαλής των θεσμών το Σαββατοκύριακο.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης