Τελευταία Νέα
Διεθνή

Regling: Θέσαμε σε εφαρμογή τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την μείωση του ελληνικού χρέους

Regling:  Θέσαμε σε εφαρμογή τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την μείωση του ελληνικού χρέους
Regling:  Θέσαμε σε εφαρμογή τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για την μείωση του ελληνικού χρέους
Ευτυχής για την ολοκλήρωση του Staff Level Agreement που επιτέυχθηκε με την Ελλάδα εμφανίστηκε ο επικεφαλής του ESM Κ. Regling στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά "είμαι τόσο ευτυχής όσο και οι υπόλοιποι για την ολοκλήρωση του SLA με την Ελλάδα.
Ελπίζω ότι η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων θα γίνει γρήγορα, ώστε να είμαστε έτοιμοι, ίσως στα τέλη Ιανουαρίου 2018, να προχωρήσουμε σε εκταμίευση
Εφαρμόσαμε σειρά μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, όπως σημειώνεται και στην ανακοίνωσή μας, στα πλαίσια της συμφωνίας που υπήρξε στο Eurogroup - Θεωρουμε ότι θα βελτιώσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.
Μετά τη λήψη των μέτρων οι μεικτές χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας θα μειωθούν κατά 6% έως το 2060 και ο λόγος του χρέους προς το ΑΕΠ περίπου κατά 25% έως το 2060".
Στη συνέχεια ο κ. Regling τόνισε πως "το Eurogroup τον Μάιο του 2016 αποφάσισε τη μέτρα θα πρέπει να εφαρμοστούν για το ελληνικό χρέος και ότι αυτά θα πρέπει να τα λάβουμε άμεσα. Αυτό πραγματικά κάναμε και εμείς και όπως όλα δείχνουν υπήρξε επιτυχία.
Εαν υπάρχει ανάγκη περαιτέρω μέτρων και εάν η Ελλάδα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε και σε αυτήν την κίνηση".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης