Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Άλμα» για την στερλίνα, εν μέσω αναφορών για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για το Brexit

«Άλμα» για την στερλίνα, εν μέσω αναφορών για πρόοδο στις διαπραγματεύσεις για το Brexit
Η στερλίνα ενισχύεται κατά +0,39% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1,3524 δολ.
Σημαντική άνοδο καταγράφει εδώ και λίγη ώρα η στερλίνα έναντι του αμερικανικού δολαρίου, μετά από τις αναφορές ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν προχωρήσει σε ένα προσχέδιο συμφωνίας για το Brexit, το οποίο εάν εκγριθεί και από την πλευρά της Βόρειας Ιρλανδίας, ενδέχεται να δώσει τέλος στο αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων.
Ειδικότερα, περί τη 1:52 μ.μ. το βρετανικό νόμισμα ενισχύεται κατά +0,39% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, στο 1,3524 δολ. αντιστρέφοντας τις απώλειες της τάξεως του -0,30% που σημείωνε νωρίτερα.
Παράλληλα, η άνοδος είναι μεγαλύτερη έναντι του ενιαίου νομίσματος της Ευρωζώνης, με τη στερλίνα να ενισχύεται στο +0,7% και τα 1,1405 ευρώ.
Σύμφωνα με αναφορές του ιρλανδικού κρατικού δικτύου RTE, το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποδεχτεί ότι δε θα υπάρξουν ρυθμιστικές αποκλίσεις στα θέματα των συνόρων και της ενιαίας αγοράς.
Ωστόσο, διευκρίνησε εν συνεχεία ότι το πλαίσιο για το συνοριακό ζήτημα της Ιρλανδίας έχει διαφοροποιηθεί ώστε να επιτρέπει στο Ηνωμένο Βασίλειο ένα μεγαλύτερη περιθώριο ελιγμών, καθώς και ότι «δεν υπάρχουν αποκλίσεις».
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια των σημερινών συναντήσεων, η βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, θα επιχειρήσει να πείσει τους συνομιλητές της προκειμένου να δώσουν το πράσινο φως για να αρχίσουν συνομιλίες για μια νέα εμπορική συμφωνία και μια διετή μεταβατική περίοδο.
Οι Βρυξέλλες είχαν δώσει στη May προθεσμία ως σήμερα για να προτείνει έναν νέο διακανονισμό για τα εκκρεμή θέματα πριν δώσουν την έγκριση για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις στα εμπορικά ζητήματα και τη μελλοντική σχέση.
Η ευρωπαϊκή πλευρά θέλει μια δέσμευση από τη Μ. Βρετανία ότι θα πληρώσει αυτό που θεωρούν ότι οφείλει όταν αποχωρήσει, ότι θα προστατεύσει τα δικαιώματα των πολιτών της Ε.Ε. που ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και ότι θα εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρχουν αυστηρά φρουρούμενα σύνορα ανάμεσα στη βόρεια και τη νότια Ιρλανδία.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης