Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Το AfD της Γερμανίας στρίβει … δεξιότερα; – Νούμερο 2 ο σκληροπυρηνικός Al. Gauland

tags :
CNBC: Το AfD της Γερμανίας στρίβει … δεξιότερα; – Νούμερο 2 ο σκληροπυρηνικός Al. Gauland
Το συνέδριο του AfD πραγματοποιήθηκε σε μια ιδιαίτερα δύσκολη πολιτικά στιγμή για τη Γερμανία
Για ακόμα μεγαλύτερη στροφή προς τα δεξιά του ευρωσκεπτικιστικού και αντι – μεταναστευτικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) κάνει λόγο το αμερικανικό δίκτυο CNBC σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του πρώτου συνεδρίου του κόμματος μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου.
Βάσει του δημοσιεύματος, τα μέλη του AfD εξέλεξαν τον σκληροπυρηνικό Alexander Gauland να αντικαταστήσει τη Frauke Petry (είχε παραιτηθεί μετά την εκλογική επιτυχία του κόμματος τον περασμένο Σεπτέμβριο) και να αναλάβει την ηγεσία του κόμματος μαζί με τον Jorg Meuthen.
Ο 76χρονος Gauland θεωρείται από τους πιο «σκληρούς» του κόμματος.
Άλλωστε είναι πρόσφατες οι δηλώσεις του για το ότι οι Γερμανοί πρέπει να είναι υπερήφανοι για τα επιτεύγματα των στρατιωτών τους κατά τη διάρκεια του Α’ και του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, ενώ σε αυτές τις δηλώσεις θα πρέπει να αποδοθεί εν μέρει και η παραίτηση της Petry.
Πάντως, ο «χαμένος» της χθεσινής εκλογικής αναμέτρησης και ένας εκ των υποψηφίων για τη συμπροεδρία του AfD, Georg Pazderski, ο οποίος θεωρείται από τους μετριοπαθείς του κόμματος, σε δηλώσεις του στο CNBC αρνήθηκε τα περί δεξιότερης στροφής του AfD.
«Είχαμε ένα καλό αποτέλεσμα στο συνέδριο.
Δεν είναι μια κίνηση προς τα δεξιά, τώρα είμαι το νούμερο 3 στο κόμμα, όταν πριν δεν ήμουν καν στα κορυφαία ηγετικά στελέχη.
Αλλά και η σύνθεση του κόμματος είναι πλέον μια πολύ μετριοπαθής σύνθεση μια και πολλά από τα στελέχη που εκλέχθηκαν, συμμερίζονται τις απόψεις μου για το πώς θα πρέπει να αναπτυχθεί το κόμμα μελλοντικά» ανέφερε ο Pazderski, ο οποίος αρνήθηκε ότι το μήνυμα που βγήκε από το συνέδριο ήταν κατά της μετανάστευσης και υπέρ του απομονωτισμού.
«Δεν είναι αυτό το κύριο μήνυμα.
Αυτό που λένε είναι ότι έχουμε μια μεταναστευτική κρίση.
Εάν κοιτάξετε τη Γερμανία, δεχθήκαμε τουλάχιστον 2 εκατομμύρια ανθρώπους μέσα σε δύο χρόνια.
Υπάρχει κάτι που εξελίσσεται που δεν είναι πολύ υγιές, διότι έχουμε πολλά προβλήματα στη Γερμανία και στην Ευρώπη.
Έχουμε κρίση στο ευρώ, στην ΕΕ και έχουμε πολλά προβλήματα στη Γερμανία σε θέματα εκπαίδευσης και ασφάλειας.
Λέμε ότι κάτι πρέπει να αλλάξουμε.
Πρέπει να σταματήσουμε τη μετανάστευση επειδή δεν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα στην Ευρώπη» υποστήριξε ο Pazderski.
Το συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό τη σκιά βίαιων επεισοδίων και συγκρούσεων μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, έγινε σε μια εξαιρετικά δύσκολη πολιτική στιγμή για τη Γερμανία, λόγω της αδυναμίας σχηματισμού κυβέρνησης.
Σημειώνεται ότι το AfD έχει ταχθεί κατά της περαιτέρω νομισματικής ολοκλήρωσης της Ευρώπης, κυρίως λόγω της οικονομικής ανομοιογένειας ανάμεσα στα κράτη του Βορρά, όπως είναι η Γερμανία και του Νότου, όπως είναι η Ελλάδα.
«Σίγουρα λέμε ότι πρέπει να έχουμε μια κοινή αγορά.
Πρέπει να κάνουμε συγκεκριμένα πράγματα μαζί αλλά την ίδια στιγμή υπάρχει μια αράχνη στην ΕΕ, η οποία προσπαθεί να πάρει τα πάντα, προσπαθεί να αναλάβει τον έλεγχο των πάντων και αυτό εμείς θέλουμε να το σταματήσουμε.
Θέλουμε μια Ευρώπη ανεξάρτητων εθνών που συνεργάζονται στενά» τόνισε ο Pazderski.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης