Τελευταία Νέα
Διεθνή

Der Standard: Η εμβληματική ιδιωτικοποίηση τεσσάρων μονάδων της ΔΕΗ στη συμφωνία Ελλάδας - δανειστών

tags :
Der Standard: Η εμβληματική ιδιωτικοποίηση τεσσάρων μονάδων της ΔΕΗ στη συμφωνία Ελλάδας - δανειστών
Η συμφωνία επικυρώνεται αύριο (4/12/) σε πολιτικό επίπεδο στο Eurogroup , αναφέρει η αυστριακή εφημερίδα
Στην επίτευξη της τεχνικής συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των διεθνών πιστωτών της tτο βράδυ του Σαββάτου (2/12/2017) αναφέρεται δημοσίευμα της αυστριακής εφημερίδας Der Standard. 
Η συμφωνία επιβεβαιώθηκε και από τις δύο πλευρές ενώ αύριο (4/12) θα επικυρωθεί σε πολιτικό επίπεδο στη συνεδρίαση του Eurogroup, σημειώνει η εφημερίδα. 
Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές της Αθήνας στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης τoυ προγράμματος διάσωσης επιτεύχθηκε μία εμβληματική ιδιωτικοποίηση: τέσσερις από τις μεγάλες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της κρατικής εταιρείας ενέργειας ΔΕΗ θα πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν το 2018.
Αυτό ανακοινώθηκε μετά από αρκετές ώρες διαπραγματεύσεων από τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη την Παρασκευή το βράδυ (1/12).
Το συνδικάτο της εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας (ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ) ανακοίνωσε απεργίες για την αποτροπή της πώλησης.
«Αντιστεκόμαστε», αναφέρεται στην αρχική σελίδα του συνδικάτου παρατηρεί η αυστριακή εφημερίδα.
Στο επίκεντρο της τρέχουσας αξιολόγησης  του ελληνικού προγράμματος διάσωσης βρέθηκαν οι αλλαγές στις αποφάσεις για την κήρυξη απεργίας  στο δικαίωμα της απεργίας, η εφαρμογή των μέτρων λιτότητας  και τα επισφαλή δάνεια στις τράπεζες συνολικού ύψους άνω των 100 δισ. ευρώ.
Το παρόν είναι το τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα από το 2010 έως 86 δισ. ευρώ και λήγει τον Αύγουστο του 2018.
Η Αθήνα ελπίζει ότι μέχρι τότε θα ανακτήσει την απαραίτητη εμπιστοσύνη στις χρηματοπιστωτικές αγορές και να επιστρέψει στο δανεισμό από αυτές, καταλήγει η  Der Standard.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης