Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Οι εταιρείες στην Ευρώπη περνάνε σε επόμενο επίπεδο στην προστασία δεδομένων

tags :
CNBC: Οι εταιρείες στην Ευρώπη περνάνε σε επόμενο επίπεδο στην προστασία δεδομένων
Νέοι κανονισμοί από την ΕΕ για την προστασία δεδομένων
Οι εταιρείες στην Ευρώπη θα πρέπει να συμμορφωθούν με τους επικαιροποιημένους κανόνες για την προστασία δεδομένων από τον Μάιο 2018, όταν θα αρχίσει να εφαρμόζεται ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (GDPR).
Ο νέος κανονισμός θα ανανεώσει την οδηγία για την προστασία δεδομένων του 1995 - η οποία εισήχθη σε μια εποχή που η ψηφιακή εποχή ήταν στα αρχικά στάδια της - και θα έχει αντίκτυπο τόσο στους πολίτες όσο και στις επιχειρήσεις.
Ο Giovanni Buttarelli, ο Ευρωπαίος Επίτροπος της προστασίας δεδομένων, δήλωσε σε συνέντευξή στο CNBC ότι "ήταν καιρός για μια νέα λογική όσον αφορά την προστασία δεδομένων".
Οι αλλαγές που θα προκύψουν με τον GDPR είναι σημαντικές.
Μεταξύ άλλων, θα ενισχύσει το δικαίωμα των ανθρώπων να ξεχάσουν προσωπικά δεδομένα και να εγγυηθούν την ελεύθερη και εύκολη πρόσβαση σε αυτά.
Οι οργανισμοί και οι επιχειρήσεις θα πρέπει επίσης να ενημερώνουν τους ανθρώπους σχετικά με τις παραβιάσεις δεδομένων, που θα μπορούσαν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις σε αυτές και να το κάνουν αυτό "χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση".
Οι αρμόδιες εποπτικές αρχές για την προστασία των δεδομένων πρέπει επίσης να ενημερώνονται.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι ένας νέος ενιαίος νόμος για την προστασία των δεδομένων θα αντικαταστήσει το "σημερινό ασυνεπές συνονθύλευμα εθνικών νόμων".
Οι επιχειρήσεις λένε ότι θα έχουν να κάνουν με έναν νόμο παρά με 28, με τα οικονομικά οφέλη να εκτιμώνται σε 2,3 δισ. ευρώ ετησίως.
αποτελεσματικά το συμπαγές συμβόλαιο που έχουμε με τους πελάτες μας".
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την προστασία δεδομένων, Buttarelli, δήλωσε ότι οι λιανοπωλητές θα αντιμετωπίζονται σαν "υπεύθυνοι ενήλικες".
Όταν σημειώνονται παραβιάσεις, οι κυρώσεις θα είναι "εξαιρετικά σοβαρές" - έως 4% του ετήσιου παγκόσμιου κύκλου εργασιών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης