Διεθνή

Reuters: Διεθνείς αεροπορικές εταιρίες ακύρωσαν κι άλλες πτήσεις τους στο Μπαλί λόγω της ηφαιστειακής τέφρας

Reuters: Διεθνείς αεροπορικές εταιρίες ακύρωσαν κι άλλες πτήσεις τους στο Μπαλί λόγω της ηφαιστειακής τέφρας
To αεροδρόμιο του Μπαλί λειτουργεί, πάντως, κανονικά
Αεροπορικές εταιρίες ακύρωσαν κι άλλες πτήσεις τους στο Μπαλί το Σάββατο 2/12, λόγω των προβλέψεων για επιδείνωση των συνθηκών από την ηφαιστειακή τέφρα που εξαπλώνεται, μεταδίδει το Reuters.
To αεροδρόμιο του Μπαλί λειτουργεί, πάντως, κανονικά, αλλά η Jetstar και η Virgin Australia αποφάσισαν να ακυρώσουν κάποιες πτήσεις τους.
Το ηφαίστειο που εκρήγνυται είχε κλείσει το αεροδρόμιο για το μεγαλύτερο διάστημα αυτής της εβδομάδας, καθηλώνοντας επισκέπτες από την Αυστραλία, την Κίνα και άλλες χώρες, μέχρι οι άνεμοι να αλλάξουν και οι πτήσεις να επαναρχίσουν.
Την Παρασκευή 1/12 ακυρώθηκαν 20 πτήσεις εξαιτίας της ηφαστειακής τέφρας, ενώ μερικές αεροπορικές εταιρίες από τη Μαλαισία και άλλες χώρες της Ασίας υποστήριξαν ότι τα αεροπλάνα τους θα πετάξουν και πάλι μόνο αν η ορατότητα είναι ικανοποιητική.
Οι αεροπορικές εταιρίες αποφεύγουν τις πτήσεις μέσα από την ηφαιστειακή τέφρα, διότι μπορεί να προκαλέσει ζημιές στα αεροσκάφη, να μην έχει ορατότητα ο πιλότος, ακόμα και να χαλάσει ο κινητήρας.
Υπάρχουν επίσης ανησυχίες και για επιδείνωση των καιρικών συνθηκών με έναν κυκλώνα από τηνβ Ιάβα να επηρεάζει γειτονικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένου και του Μπαλί.
Με μερικές αεροπορικές εταιρίες να συνεχίζουν, ωστόσο, κανονικά τα δρομολόγια τους το Σάββατο 2/12, προκλήθηκε σύγχυση στους επιβάτες.
Όπως σε ένα ζευγάρι από την Αυστραλία που ήταν να πετάξει με τα παιδιά του, αλλά πληροφορήθηκαν πως η πτήση τους ματαιώθηκε.
Πολλά ξένα προξενεία έχουν στήσει γραφεία στο αεροδρόμιο για να εξυπηρετούν τους πολίτες τους που παραμένουν καθηλωμένοι.
Μάλιστα, ο πρόξενος της Ινδίας στο Μπαλί Subrata Sarkar εξυπηρέτησε πάνω από 500 ανθρώπους αυτή την εβδομάδα, ενώ πάντα ενημερώνει ότι το ηφαίστειο μπορεί ανά πάσα στιγμή να εκραγεί.
Επίσης ρωτάει τους επιβάτες αν έχουν κάποια επείγουσα δουλειά ή, ταξιδεύουν για τουρισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης