Τελευταία Νέα
Διεθνή

Skynews: H Royal Bank of Scotland (RBS) θα κλείσει 259 υποκαταστήματά της

Skynews: H Royal Bank of Scotland (RBS) θα κλείσει 259 υποκαταστήματά της
Η RBS υποστηρίζει ότι 1.000 εργαζόμενοί της έχουν ήδη ενημερωθεί ότι κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους.
H Royal Bank of Scotland (RBS) κλείνει 259 υποκαταστήματα, με συνέπεια να χαθούν 680 θέσεις εργασίας, όπως εκτιμά το Skynews.
O τραπεζικός όμιλος με έδρα το Εδιμβούργο, που κατά 72% είναι κρατικός, διότι διασώθηκε με χρήματα των φορολογούμενων στην πρόσφατη κρίση, ανέφερε ότι θα κλείσουν 62 καταστήματα στη Σκωτία και 197 στην Αγγλία και την Ουαλία και το απέδωσε στις ηλεκτρονικές συναλλαγές (online & mobile banking).
Oι περικοπές αφορούν τα 2/5 των υποκαταστημάτων στη Σκωτία, τα οποία θα μειωθούν σε 89, ενώ στην Αγγλία και την Ουαλία θα περιοριστούν στα 655.
Η RBS υποστηρίζει ότι 1.000 εργαζόμενοί της έχουν ήδη ενημερωθεί ότι κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους.
H τράπεζα θα προσπαθήσει να διώξει κόσμο και με την εθελούσια έξοδο, ενώ υποστηρίζει ότι από το 2014 οι πελάτες της έχουν μειωθεί κατά 40% και συναλλαγές μέσω κινητού (mobile banking) έχουν αυξηθεί κατά 73% και τις χρησιμοποιούν πάνω από 5 εκ. πελάτες της.
Τον Μάρτιο του 2017 η RBS είχε ήδη ανακοινώσει το κλείσιμο 158 υποκαταστημάτων της και 500 απολύσεις.
Ο υπουργός Εργασίας της Σκωτίας Paul Wheelhouse υποστήριξε ότι οι τελευταίες εξελίξεις είναι άκρως ανησυχητικές και πως περισσότερο θα πληγούν τα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας.
Κι όλα αυτά μία βδομάδα μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι σχεδιάζει να πουλήσει τα 2/3 των μετοχών της, της RBS, πουλώντας 15 δισ. στερλίνες ετησίως επί πέντε χρόνια.
Η RBS παλεύει εδώ και μία δεκαετία για να ανακάμψει από την κρίση και αν και κατέγραψε κέρδη το τρίτο τρίμηνο του 2017, το έτος θα κλείσει με ζημίες για δέκατη συνεχόμενη χρονιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης