Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ο Trump δηλώνει πως ο Tillerson παραμένει στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

ΗΠΑ: Ο Trump δηλώνει πως ο Tillerson παραμένει στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Παραμένει στη θέση του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ ο Rex Tillerson
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Rex Tillerson «δεν ετοιμάζεται να αποχωρήσει», διαβεβαίωσε σήμερα ο Donald Trump, διαψεύδοντας τις πληροφορίες σχετικά με επικείμενο ανασχηματισμό, τις οποίες ο ίδιος τροφοδότησε χθες 30 Νοεμβρίου 2017.
«Οι εικασίες των ΜΜΕ σύμφωνα με τις οποίες εγώ απέλυσα τον Rex Tillerson ή ότι εκείνος αποχωρεί σύντομα- είναι FAKE NEWS!
Δεν ετοιμάζεται να φύγει και παρά τις διαφωνίες σε ορισμένα ζητήματα (εγώ έχω τον τελευταίο λόγο), συνεργαζόμαστε καλά μαζί και η Αμερική χαίρει μεγάλης εκτίμησης και πάλι» ήταν το μήνυμα που ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ανάρτησε στο Twitter.
«Δεν ετοιμάζεται να αποχωρήσει» συμπλήρωσε ο μεγιστάνας, δημοσιεύοντας στο Instagram μια φωτογραφία από την ορκωμοσία του Rex Tillerson στις αρχές Φεβρουαρίου.
Οι δύο άνδρες πήραν πρωϊνό μαζί στον Λευκό Οίκο, παρουσία του υπουργού Άμυνας Jim Mattis.
Οι New York Times έγραψαν χθες ότι ο Λευκός Οίκος σχεδιάζει τον ανασχηματισμό της αμερικανικής κυβέρνησης προκειμένου να αντικαταστήσει τον Tillerson με τον διευθυντή της CIA Mike Pompeo «εντός των επόμενων εβδομάδων».
Ο ίδιος ο Donald Trump και το επιτελείο του άφησαν να πλανάται η αμφιβολία σχετικά με τις προθέσεις του επικεφαλής του αμερικανικού κράτους, χωρίς να διαψεύδουν επισήμως ένα τέτοιο σενάριο.
«Δεν θα γίνουν ανακοινώσεις προς το παρόν» είχε σχολιάσει ο Λευκός Οίκος χθες, ενώ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διαβεβαίωνε ότι ο υπουργός «αγαπάει τη δουλειά του» αλλά «βρίσκεται στη διάθεση του προέδρου».
Πολλά αμερικανικά ΜΜΕ, μεταξύ αυτών το CNN, μετέδωσαν ότι οι αρχικές διαρροές στόχευαν στο να ταπεινώσουν τον Rex Tillerson και να τον εξαναγκάσουν σε παραίτηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης