Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΠΓΔΜ: Παραιτείται από αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Gruevski

ΠΓΔΜ: Παραιτείται από αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Gruevski
Παραιτείται από αρχηγός του κόμματος VMRO-DPMNE ο Ν. Gruevski στην ΠΓΔΜ
Την πρόθεσή του να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, μετά την καταστροφική ήττα του στις δημοτικές εκλογές στην ΠΓΔΜ, που διεξήχθησαν τον Οκτώβριο, γνωστοποίησε σήμερα (01/12/2017) ο Nikola Gruevski.
«Αμέσως μετά τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, είπα ότι ο ηγέτης του κόμματος είναι αυτός που φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για το εκλογικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Gruevski σε συνέντευξή του προς τη φίλα προσκείμενη στο VMRO-DPMNE ιστοσελίδα «Kurir», γνωστοποιώντας την απόφασή του να παραιτηθεί.
Ο Gruevski πρόσθεσε ότι θα υποβάλει την παραίτησή του στα αρμόδια όργανα του κόμματος και θα ζητήσει τη σύγκληση έκτακτου συνεδρίου για την εκλογή νέου προέδρου του κόμματος.
Σημειώνεται ότι ο Gruevski βρίσκεται στην ηγεσία του VMRO-DPMNE από το 2003, ενώ το διάστημα 2006-2016 είχε διατελέσει πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ.
Εν τω μεταξύ, η Βουλή της ΠΓΔΜ ενέκρινε το αίτημα του Ποινικού Δικαστηρίου των Σκοπίων για την άρση της ασυλίας έξι βουλευτών του VMRO-DPMNE, οι οποίοι διώκονται για την εμπλοκή τους στα βίαια επεισόδια της 27ης Απριλίου 2017 στο κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ.
Το Ποινικό Δικαστήριο ζήτησε την άρση της ασυλίας των έξι βουλευτών προκειμένου να αποφασίσει επί του αιτήματος της Εισαγγελίας για την προφυλάκισή τους.
Σε περίπτωση που το Ποινικό Δικαστήριο κάνει αποδεκτό το αίτημα της Εισαγγελίας, τότε οι έξι κατηγορούμενοι βουλευτές του VMRO-DPMNE για τα επεισόδια στη Βουλή τον περασμένο Απρίλιο, θα οδηγηθούν στις δικαστικές φυλακές των Σκοπίων.
Σημειώνεται ότι στις 27 Απριλίου, εκατοντάδες εθνικιστές υποστηρικτές του Gruevski εισέβαλαν στο κοινοβούλιο μετά την εκλογή, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας , Αλβανού πρόεδρου της Βουλής.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης