Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tusk (ΕΕ): Στο Δουβλίνο το «κλειδί» για το μέλλον του Brexit

Tusk (ΕΕ): Στο Δουβλίνο το «κλειδί» για το μέλλον του Brexit
Στο Δουβλίνο βρίσκεται το «κλειδί» για το μέλλον του Brexit, δήλωσε ο Donald Tusk
Η ΕΕ θα απορρίψει την απαίτηση της Βρετανίας για συνομιλίες για με μια μεταβατική περίοδο για το Brexit και μια μελλοντική εμπορική συμφωνία, εάν η Ιρλανδία δεν είναι ικανοποιημένη από την προσφορά του Λονδίνου σχετικά με τις συνοριακές ρυθμίσεις με τη Βόρεια Ιρλανδία, δήλωσε σήμερα (01/12/2017) ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk.
Ο Tusk, ο οποίος θα προεδρεύσει μιας κρίσιμης Συνόδου Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το θέμα αυτό σε δύο εβδομάδες, μίλησε σε δημοσιογράφους μετά από συνάντησή του με τον ιρλανδό πρωθυπουργό, Leo Varadkar, στο Δουβλίνο.
«Πριν προτείνουμε στους ηγέτες της ΕΕ κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τις μεταβατικές και μελλοντικές σχέσεις, θα ρωτήσω τον Varadkar εάν η προσφορά του Ηνωμένου Βασιλείου είναι επαρκής για την ιρλανδική κυβέρνηση», δήλωσε ο Tusk.
«Επιτρέψτε μου να είμαι ξεκάθαρος:
Εάν η προσφορά του Ηνωμένου Βασιλείου είναι μη αποδεκτή για την Ιρλανδία, θα είναι επίσης μη αποδεκτή για την ΕΕ.
Καταλαβαίνω ότι για ορισμένους Βρετανούς πολιτικούς αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να κατανοηθεί», δήλωσε.
«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το κλειδί για το μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκεται - κατά κάποιον τρόπο - στο Δουβλίνο, τουλάχιστον όσο συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις του Brexit», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης