Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διαψεύδει ο Schulz ότι ενέκρινε τις διαπραγματεύσεις για μεγάλο συνασπισμό - Οργισμένο τηλεφώνημα στη Merkel

Διαψεύδει ο Schulz ότι ενέκρινε τις διαπραγματεύσεις για μεγάλο συνασπισμό - Οργισμένο τηλεφώνημα στη Merkel
Ο επικεφαλής του SPD, Martin Schulz, δήλωσε ότι η ευρωπαϊκή πολιτική της Γερμανίας πρέπει να αλλάξει
(upd) Σε διάψευση των πληροφοριών που ανέφεραν ότι έδωσε το πράσινο φως για την έναρξη των διαπραγματεύσεων όσον αφορά τον μεγάλο συνασπισμό, προχώρησε ο επικεφαλής του SPD, Martin Schulz, ο οποίος επικοινώνησε τηλεφωνικά με την καγκελάριο Merkel για να εκφράσει την οργή του, σύμφωνα με την Die Welt.
«Την είδηση "πράσινο φως για διαπραγματεύσεις μεγάλου συνασπισμού» την διαψεύδω ξεκάθαρα, είναι απλούστατα λάθος.
Επειδή φαίνεται να προέρχονται από κύκλους της Χριστιανικής Ένωσης, μόλις μίλησα τηλεφωνικώς και με την κυρία Merkel για αυτό και της είπα ότι κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο.
Ένα είναι σαφές: όποιος κυκλοφορεί λανθασμένες ειδήσεις καταστρέφει την εμπιστοσύνη», δήλώσε ο Martin Schulz, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
"Συζητήσαμε στην ηγεσία του SPD εντατικά την κατάσταση και μετά την χθεσινή συνάντηση με τον Ομοσπονδιακό Πρόεδρο.
Υπήρξε ευρεία στήριξη στο να μην αποκλειστεί καμία επιλογή για τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Έχουμε μια υπηρεσιακή κυβέρνηση, δεν έχουμε πίεση χρόνου", δήλωσε ο Schulz και πρόσθεσε ότι "δεν υπάρχει αυτοματισμός για τον σχηματισμό κυβέρνησης".
Το προεδρείο του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος θα συζητήσει την Δευτέρα, σχετικά με το ποια πρόταση θα υποβληθεί στο Συνέδριο του SPD, το οποίο ξεκινάει την Πέμπτη.
Όπως μετέδιδε νωρίτερα το bankingnews.gr
, κάθε άλλο παρά εύκολη υπόθεση φαίνεται πως θα είναι οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία.
Κι αυτό γιατί -σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- η Angela Merkel θα πρέπει να κάνει μεγάλες υποχωρήσεις προκειμένου να αποσπάσει το μεγάλο «ναι» από το SPD.
Ήδη σήμερα (1/12/2017) και μία ημέρα μετά τη συνάντηση των επικεφαλής του CDU, CSU και SPD με τον πρόεδρος της Γερμανίας, Frank-Walter Steinmeier, o Martin Sculz δήλωσε ότι «δεν υπάρχει πίεση χρόνου στη διαπραγματεύσεις για τον συνασπισμό».
Μάλιστα, τόνισε ότι ο ίδιος δεν έχει ανάψει το πράσινο φως για τον Μεγάλο Συνασπισμό και ότι πρόκειται απλά για μία εκ των επιλογών.
Παράλληλα, ο επικεφαλής του SPD δήλωσε ότι «έχουμε πολλές επιλογές για να σχηματίσουμε γερμανική κυβέρνηση και θα πρέπει να συζητήσουμε όλες τις επιλογές».
Σημειωτέον η Merkel δέχεται έντονες πιέσεις από την Ευρώπη για τον σχηματισμό κυβέρνησης άμεσα.
«Έχουμε χρόνο και θα συζητήσουμε όλες τις επιλογές στη συνεδρίαση του κόμματος την επόμενη εβδομάδα» τόνισε επίσης.

Εξάλλου σε συνέντευξη του στο Der Spiegel, αναφέρθηκε σε ανάγκη να αλλάξει η ευρωπαϊκή πολιτική της Γερμανίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η θετική απάντηση στις προτάσεις του Γάλλου προέδρου, Emmanuel Macron, για την ευρωπαϊκή μεταρρύθμιση θα αποτελέσουν βασικό στοιχείο για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με τον σχηματισμό κυβέρνησης.
Παράλληλα, θα πρέπει να εφαρμοστεί κοινή ευρωπαϊκή φορολογική πολιτική, ενώ θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία για τον ορισμό υπουργού Οικονομικών της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης