Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Σε υψηλά 17 ετών ο μεταποιητικός κλάδος τον Νοέμβριο 2017 - Στις 60,1 μονάδες ο PMI

Ευρωζώνη: Σε υψηλά 17 ετών ο μεταποιητικός κλάδος τον Νοέμβριο 2017 - Στις 60,1 μονάδες ο PMI
Η δημιουργία νέως θέσεων εργασίας για την Ευρωζώνη άγγιξε ιστορικά υψηλά επίπεδα
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 17 ετών σκαρφάλωσε ο μεταποιητικός κλάδος της Ευρωζώνης για τον Νοέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (1/12) στοιχεία της Markit, καθώς η δημιουργία θέσεων εργασίας και η άνοδος των νέων παραγγελιών άγγιξαν ιστορικά υψηλά επίπεδα.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 60,1 μονάδες, γεγονός που συνιστά την υψηλότερη τιμή του δείκτη από τον Απρίλιο του 2000, παραμένοντας πάνω από το όριο των 50 μονάδων για 53 συνεχόμενους μήνες.
Οι συνολικές συνθήκες λειτουργίας σημείωσαν βελτίωση στους τομείς των καταναλωτών, των ενδιάμεσων και των επενδυτικών αγαθών, με την αύξηση στην κατηγορία των επενδύσεων στα αγαθά να επιτυγχάνεται με ταχύτερους ρυθμούς.
Παράλληλα, ο ρυθμός ανόδου στην παραγωγή και στις νέες παραγγελίες του κλάδου αυξήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Φεβρουάριο του 2011 και τον Απρίλιο του 2000 αντίστοιχα, ενώ οι εξαγωγές αυξήθηκαν με τους ταχύτερους ρυθμούς από το 1997, όταν και ξεκίνησε η σχετική έρευνα της Markit.
Μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης, η ισχυρότερη άνοδος καταγράφηκε σε Γερμανία, Ολλανδία και Αυστρία, ενώ η Ιρλανδία εμφάνισε έναν από του υψηλότερους δείκτες της, και συγκεκριμένα στις 58,1 μονάδες.
«Τα στοιχεία του Νοεμβρίου εμφάνισαν σαφή βελτίωση στους δείκτες PMI όλων των χωρών, γεγονός που οδήγησε στην καλύτερη επίδοση του κλάδου τα τελευταία 17 χρόνια», τόνισε ο οικονομολόγος της Markit, Chris Williamson.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης