Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bild: Νέες εκλογές επιθυμεί το 30% των Γερμανών - Μόλις 22% υπέρ του «μεγάλου συνασπισμού»

Bild: Νέες εκλογές επιθυμεί το 30% των Γερμανών - Μόλις 22% υπέρ του «μεγάλου συνασπισμού»
Το ένα τρίτο περίπου των Γερμανών, ποσοστό  30%, επιθυμεί νέες εκλογές, αλλά μόνο το 20% εκτιμά ότι είναι πιθανή η διεξαγωγή τους
Κατά του «μεγάλου συνασπισμού» τάσσεται η πλειοψηφία των Γερμανών πολιτών, σύμφωνα με τα ευρήματα δημοσκόπησης της Bild.
Ειδικότερα, ενώ σχεδόν το 42% των ερωτηθέντων πολιτών θεωρεί ότι θα υπάρξει και τρίτος μεγάλος συνασπισμός μεταξύ Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών, μόνο το 22% τον επιθυμεί, σύμφωνα με δημοσκόπηση η οποία διεξήχθη από το Ινστιτούτο Ερευνών INSA.
Το ένα τρίτο περίπου των Γερμανών, ποσοστό 30%, επιθυμεί νέες εκλογές, αλλά μόνο το 20% εκτιμά ότι είναι πιθανή η διεξαγωγή τους.
Δημοφιλέστερη εκδοχή μιας ενδεχόμενης κυβέρνησης μειοψηφίας είναι σύμφωνα με την δημοσκόπηση ο συνασπισμός Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU/CSU) και Πρασίνων (Die Greuenen).
Σε ενδεχόμενη νέων εκλογών, το CDU/CSU θα συγκέντρωνε ποσοστό 32%, καταγράφοντας άνοδο 2 μονάδων έναντι της εκλογικής αναμέτρησης του Σεπτεμβρίου.
Ακολουθεί στη δεύτερη θέση το SPD με 22% και άνοδο μίας μονάδας από τις προηγούμενες εκλογές.
Στην τρίτη θέση παραμένει το ακροδεξιό AfD με ποσοστό 13% και πτώσης μιας μονάδας.
Οι Φιλελεύθεροι του FDP συγκεντρώνουν ποσοστό 10%, με πτώση μιας μονάδας, ενώ 10% συγκεντρώνουν επίσης οι Πράσινοι και το αριστερό Die Linke.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης