Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετικό κλίμα στις αγορές της Ασίας - Στο +0,44% και τις 22.826 μονάδες ο Nikkei

tags :
Θετικό κλίμα στις αγορές της Ασίας - Στο +0,44% και τις 22.826 μονάδες ο Nikkei
Ο δείκτης Shanghai Composite στην Κίνα σημείωσε οριακή άνοδο μετά τα στοιχεία της Markit για τον μεταποιητικό κλάδο της χώρας
Ανοδικά κινήθηκαν σήμερα Παρασκευή (1/12) οι αγορές στην Ασία, με τους περισσότερους δείκτες να ανακάμπτουν μετά τις πιέσεις των προηγούμενων ημερών, καθώς οι χώρες του ΟΠΕΚ κατέληξαν σε συμφωνία για την επέκταση των περικοπών μετά τον Μάρτιο του 2018.
Ειδικότερα, ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,44% στις 22.826 μονάδες, καθώς ο πληθωρισμός για τον Οκτώβριο του 2017 κατέγραψε τον δέκατο συνεχόμενο μήνα ανόδου, προσφέροντας περαιτέρω σημάδια πρόδου στις προσπάθειες ενίσχυσης της οικονομίας.
Ειδικότερα, ο βασικός δείκτης τιμών καταναλωτή, από τον οποίο εξαιρούνται οι ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων, σκαρφάλωσε στο 0,8% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, έναντι 0,7% τον Σεπτέμβριο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων.
Παράλληλα, ο δείκτης από τον οποίο εξαίρούνται τόσο τα τρόφιμα όσο και οι τιμές στον τομέα της ενέργειας, ενισχύθηκε κατά 0,2% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, διατηρώντας τους ίδιους ρυθμούς ανάπτυξης σε σχέση με τον Σεπτέμβριο.
Σε ότι αφροά την αγορά εργασίας, το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε για έναν ακόμα μήνα σταθερό στο 2,8% με την προσφορά θέσεων εργασίας να βελτιώνεται, καθώς υπάρχουν 155 θέσεις εργασίας για κάθε 100 άτομα που αναζητούν εργασία, έναντι 152 θέσεων τον Σεπτέμβριο, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό των τελευταίων 43ων ετών.
Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,33% στις 5.989,76 μονάδες, ενώ στην Ταϊβάν ο δείκτης Taiwan Weighted ενισχύθηκε κατά +0,38% στις 10.600,37 μονάδες, αντιστρέφοντας τις απώλειες των προηγούμενων ημερών, καθώς η άνοδος των τιμών στον τομέα της ενέργειας ενίσχυσαν τον δείκτη.
Στην Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite σημείωσε οριακή άνοδο +0,02% στις 3.317,81 μονάδες, μετά τα στοιχεία της Markit για τον μεταποιητικό κλάδο της χώρας τον Νοέμβριο, όπου και σημειώθηκε ελαφριά πτώση, με τον κλάδο ωστόσο να διατηρεί τη δυναμική του.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI υποχώρησε στις 50,8 μονάδες, έναντι 51 μονάδων τον Οκτώβριο, την ίδια στιγμή που τα επίσημα στοιχεία της κυβέρνησης έκαναν λόγο για άνοδο στις 51,8 μονάδες.
Ωστόσο, ο υποδείκτης της παραγωγής του κλάδου σημείωσε την πρώτη αύξηση των τελευταίων τεσσάρων μηνών, με τον υποδείκτη των νέων παραγγελιών να καταγράφει πτώση.
«Ως επί το πλείστον, ο κλάδος της μεταποίησης παρέμεινε σταθερός τον Νοέμβριο, αν και εμφανίστηκαν ορισμένα σημάδια αδυναμίας», σχολίασε ο οικονομολόγος της CEBM Group, Zhengsheng Zhong.
Στον αντίποδα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά +0,17%, κλείνοντας στις 29.126,5 μονάδες, με την πτώση της μετοχής της Tencent να αποτελεί τον βασικό λόγο των πιέσεων.
Σε ότι αφορά την Νότια Κορέα, ο δείκτης KOPSI κατέγραψε οριακή πτώση της τάξεως του -0,04% στις 2.475,41 μονάδες, καθώς παρά τα σημερινά κέρδη της μετοχής της Samsung, οι πιέσεις των προηγούμενων ημερών την οδήγησαν σε εβδομαδιαίες απώλειες της τάξεως του -8,2%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης