Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Ισχυρές πιέσεις στον FTSE 100 από την στερλίνα

Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Ισχυρές πιέσεις στον FTSE 100 από την στερλίνα
Με απώλειες έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον FTSE 100 στο Λονδίνο να δέχεται νέες πιέσεις από την ισχυρή άνοδο της στερλίνας
Με απώλειες έκλεισαν σήμερα (30/11/2017) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον FTSE 100 στο Λονδίνο να δέχεται νέες πιέσεις από την ισχυρή άνοδο της στερλίνας.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,32% χαμηλότερα, στις 386,71 μονάδες, ενώ κατέγραψε απώλειες 2,2% για το σύνολο του Νοεμβρίου.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 διολίσθησε κατά 0,90%, στις 7.326,67 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε κατά 0,29%, στις 13.023,98 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,47% χαμηλότερα, στις 5.372,79 μονάδες.


H στερλίνα ανήλθε σήμερα σε νέα υψηλά 2μήνου έναντι του δολαρίου, ανερχόμενη στο 1,3473 δολ., καθώς συνέχισε να δέχεται ώθηση από την πεποίθηση της αγοράς ότι Ηνωμένο Βασίλειο και ΕΕ έχουν καταλήξει σε συμφωνία για το ύψος του «λογαριασμού» που θα καταβάλει το Λονδίνο για να αποχωρήσει από το μπλοκ.
Στο επίκεντρο της προσοχής των επενδυτών βρέθηκε η συνεδρίαση του ΟΠΕΚ στη Βιέννη για την επέκταση της συμφωνίας για περικοπές στην παραγωγή.
Ο Οργανισμός αποφάσισε μια 9μηνη παράταση της συμφωνίας, ήτοι έως τα τέλη του 2018, ενώ συμφωνήθηκε ότι στη συνεδρίαση του Ιουνίου (2018) θα γίνει αξιολόγηση των περιορισμών.
Παράλληλα, ο ΟΠΕΚ συζητάει εάν θα πρέπει να μειωθεί η παραγωγή της Λιβύης και της Νιγηρίας, χωρίς όμως να έχει ληφθεί συγκεκριμένη απόφαση.
Οι αγορές συνέχισαν, εν τω μεταξύ, να παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Γερμανία, καθώς σήμερα θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση Merkel, Schulz, Seehofer, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για τον «μεγάλο συνασπισμό».
Οι τηλεπικοινωνίες κατέγραψαν τις καλύτερες επιδόσεις, με την πλειοψηφία των μετοχών στον κλάδο να τερματίζει σε θετικό έδαφος.
Στον αντίποδα, οι κλάδοι της κατασκευής και των υλικών και πρώτων υλών σημείωσαν τις χειρότερες επιδόσεις.
Οι μετοχές εταιρειών εξόρυξης δέχτηκαν έντονες πιέσεις, καθώς οι τιμές του νικελίου «βούλιαξαν» κατά 2,5%.
Η μετοχή της Credit Suisse σημείωσε άνοδο 2%, καθώς η ελβετική τράπεζα ανακοίνωσε σχέδια αύξησης των επιστροφών στους μετόχους.
Την ίδια ώρα, αρνητικά το επενδυτικό κλίμα επηρέασαν ορισμένα αποθαρρυντικά στοιχεία για την οικονομία της Ευρωζώνης.
Συγκεκριμένα, ο πληθωρισμός στο νομισματικό μπλοκ κατέγραψε άνοδο μικρότερη από την αναμενόμενη τον Νοέμβριο του 2017 και διαμορφώθηκε στο 1,5%, έναντι του 1,6% που περίμεναν οι αναλυτές και έναντι του 1,4% του προηγούμενου μήνα.
Εν τω μεταξύ, στη Γερμανία, απροσδόκητη πτώση 1,2% κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις τον Οκτώβριο 2017, σημειώνοντας μάλιστα τη μεγαλύτερη μείωση του τελευταίου έτους.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης