Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ δημιουργούν ομάδα εργασίας για την κυβερνοεπίθεση στην Uber

tags :
Οι ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ δημιουργούν ομάδα εργασίας για την κυβερνοεπίθεση στην Uber
Η  Uber αντιμετωπίζει νέα έρευνα όταν η Διευθύνουσα Σύμβουλος Dara Khosrowshahi δήλωσε ότι η εταιρεία συγκάλυψε μία παραβίαση δεδομένων το 2016
Οι ρυθμιστικές αρχές ιδιωτικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσαν την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017, ότι έχουν συστήσει ομάδα εργασίας για τον συντονισμό των ερευνών σε εθνικό επίπεδο, σχετικά τις παραβιάσεις δεδομένων στην εφαρμογή Uber.
Η Uber αντιμετωπίζει νέα έρευνα, όταν η Διευθύνουσα Σύμβουλος Dara Khosrowshahi δήλωσε, ότι η εταιρεία συγκάλυψε μία παραβίαση δεδομένων το 2016, που εξέθεσε προσωπικά δεδομένα από περίπου 57 εκατομμύρια λογαριασμούς.
Η εταιρεία ανέφερε αργότερα στην αρχή προστασίας δεδομένων της Βρετανίας, ότι η μεγάλη πλειοψηφία των βρετανών χρηστών της, επηρεάστηκε από την παραβίαση δεδομένων.
Δεν προέκυψαν στοιχεία σχετικά με το αν η παράβαση επηρέασε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Οι ευρωπαϊκές αρχές προστασίας δεδομένων δήλωσαν μετά την συνάντησή τους την Τετάρτη, ότι οι ρυθμιστικές αρχές της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, του Βελγίου, της Βρετανίας και της Γερμανίας θα συμμετάσχουν στην ειδική ομάδα, με επικεφαλής την ολλανδική αρχή, όπου η Uber έχει την έδρα της στην Ευρώπη.
Ωστόσο, η ειδική ομάδα δεν θα έχει την εξουσία να επιβάλλει κοινές κυρώσεις στην εταιρεία και οι έρευνες θα διεξαχθούν ακόμη σε εθνικό επίπεδο.
Η Uber δήλωσε ότι θα συνεργαστεί πλήρως με την ομάδα εργασίας.
Η εταιρεία φέρεται να έχει καταβάλει στους hackers 100.000 δολάρια, για να κρατήσουν μυστικές τις τεράστιες παραβιάσεις δεδομένων.
Οι κλεμμένες πληροφορίες περιελάμβαναν ονόματα, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμούς κινητών τηλεφώνων των χρηστών Uber σε όλο τον κόσμο, καθώς και τα ονόματα και τους αριθμούς αδειών των 600.000 οδηγών των ΗΠΑ, όπως δήλωσε ο Khosrowshahi την περασμένη εβδομάδα.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης