Τελευταία Νέα
Διεθνή

Weidmann: Το τέλος του QE δεν θα κάνει πιο σκληρή τη νομισματική πολιτική

Weidmann: Το τέλος του QE δεν θα κάνει πιο σκληρή τη νομισματική πολιτική
Τα ιδιαίτερα χαμηλά επιτόκια δημιουργούν μία ατμόσφαιρα ηρεμίας η οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι παραπλανητική, εκτίμησε ο επικεφαλής της Bundesbank
Την εκτίμηση ότι η νομισματική πολιτική της ΕΚΤ δεν θα πάψει να είναι επεκτατική μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης (QE), εξέφρασε ο Jens Weidmann, επικεφαλής της Bundesbank και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.
Παράλληλα εκτίμησε ότι ο πληθωρισμός σταδιακά ενισχύεται στην Ευρωζώνη, η οικονομία της οποίας – κάτι που ισχύει και γι’ αυτήν της Γερμανίας – ενισχύεται με ισχυρό ρυθμό.
Σύμφωνα με τον Γερμανό τραπεζίτη οι εκτιμήσεις των οικονομολόγων της ΕΚΤ, οι οποίες θα δοθούν στη δημοσιότητα τον Δεκέμβριο 2017, θα είναι αν όχι καλύτερες τουλάχιστον θετικές για την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης.
Η ΕΚΤ, σύμφωνα με τον Weidmann, έχει ανταποκριθεί με τον ορθό τρόπο στην πορεία του πληθωρισμού, η οποία ήταν εξαιρετικά ήπια μέχρι σήμερα.
Εξέφρασε ακόμη τη γνώμη ότι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση δεν είναι απόλυτα επιτυχημένη και ότι για να υπάρξει θα πρέπει να υπάρξει σημαντική ανάκαμψη της οικονομίας και σταθερές πληθωριστικές πιέσεις.
Δεν παρέλειψε πάντως να στείλει και το μήνυμα ότι τα ιδιαίτερα χαμηλά επιτόκια δημιουργούν μία ατμόσφαιρα ηρεμίας η οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι παραπλανητική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης