Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατακερματισμένο το πολιτικό σκηνικό στην Ιταλία - «Ρυθμιστής» ο Berlusconi με την κεντροδεξιά συμμαχία

Κατακερματισμένο το πολιτικό σκηνικό στην Ιταλία - «Ρυθμιστής» ο Berlusconi με την κεντροδεξιά συμμαχία
Κανένα κόμμα στην Ιταλία δεν συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία
Κατακερματισμένο παραμένει  το πολιτικό σκηνικό στην Ιταλία, με βάση τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, εν όψει των εθνικών εκλογών, οι οποίες θα διεξαχθούν το αργότερο μέχρι τον Μάιο του 2018.
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν νίκη της συμμαχίας Berlusconi, Λέγκας του Βορρά και του ακροδεξιού κόμματος «Αδελφοί της Ιταλίας»,  ωστόσο δεν αναμένεται κάποιο κόμμα να εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία.
Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Tecne, το κυβερνών κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD) φέρεται να συγκεντρώνει ποσοστό 24% και το λαϊκιστικό Κίνημα των Πέντε Αστέρων συγκεντρώνει ποσοστό 26%.
Η εθνικιστική Λέγκα του Βορρά συγκεντρώνει στην πρόθεση ψήφου 15%, η φιλελεύθερη κεντροδεξιά Forza Italia του Berlusconi 18% και το ακροδεξιό κόμμα Αδελφοί της Ιταλίας παραμένει σταθερό στο 5%.


Την ίδια ώρα, σε δημοσκόπηση της Bidimedia, το Δημοκρατικό Κόμμα συγκεντρώνει ποσοστό 26%, το Κίνημα Πέντε Αστέρων επίσης 26% και ακολουθεί η Forza Italia με 16%, η Λέγκα του Βορρά με 14% και οι «Αδελφοί της Ιταλίας» με 4%.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης