Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στην Ασία, στον απόηχο της νέας εκτόξευσης πυραύλου από τη Β. Κορέα

tags :
Μεικτά πρόσημα στην Ασία, στον απόηχο της νέας εκτόξευσης πυραύλου από τη Β. Κορέα
Ο δείκτης Nikkei στην Ιαπωνία έκλεισε με κέρδη της τάξεως του +0,75% στις 22.615 μονάδες
Μεικτά πρόσημα εμφάνισαν σήμερα Τετάρτη (29/11) οι αγορές στην Ασία, με τον δείκτη Nikkei στην Ιαπωνία να κλέινει με κέρδη παρά τη νέα πυρυαλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας, η οποία επανέφερε τις ανησυχίες στην ευρύτερη περιοχή.
Ειδικότερα, ο Nikkei έκλεισε με κέρδη της άξεως του +0,75% στις 22.615 μονάδες, με τις αμυντικές μετοχές να τίθενται σε ισχύ, ενώ ανοδικά έκλεισε και ο δείκτης S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, και συγκεκριμένα στο +0,45% και τις 6.011,12 μονάδες.
Στην Κίνα, ο Shanghai Composite ανέκτησε τις αρχικές απώλειες που είχε καταγράψει, κλείνοντας στο +0,13% και τις 3.337,86 μονάδες, ενώ αντίθετα ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κατέγραψε πτώση της τάξεως του -0,22% στις 29.614,5 μονάδες.
Οι οικονομικές εκθέσεις για την Κίνα, οι οποίες θα δημοσιευθούν κατά τις επόμενες εβδομάδες, αναμένεται να καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία των μετοχών στη χώρα, με τα στοιχεία για τον κατασκευαστικό κλάδο να αναμένονται την προσεχή Παρασκευή (1/12).
Σε ότι αφροά τη Νότια Κορέα, ο δείκτης παρέμεινε σχετικά ανεπηρέαστος από την πυραυλική δοκιμή της Πιονγιάνγκ, κλείνοντας στο -0,05% και τις 2.512,9 μονάδες, με τους επενδυτές να αναμένουν παράλληλα την αυριανή (30/11) απόφαση της κεντρικής τράπεζας της χώρας, αναφορικά με το αν θα αυξήσει τα επιτόκιά της.
Παράλληλα, στην Ταϊβάν, ο δείκτης Taiwan Weighted έκλεισε με θετικό πρόσημο, και συγκεκριμένα στο +0,06% και τις 10.713,55 μονάδες, με την μετοχή της Taiwan Semiconductor να καταγράφει κέρδη της τάξεως του +0,21%.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, εφόσον η συνάντηση των χωρών του ΟΠΕΚ στις 30 Νοεμβρίου δεν οδηγήσει σε επέκταση της συμφωνίας, αυτό αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά τις αγορές, οι οποίες σήμερα δέχθηκαν επίσης πιέσεις από τις χαμηλότερες τιμές στο πετρέλαιο.
Παρά το γεγονός ότι η αγορά αναμένει επέκταση της συμφωνίας μετά τον Μάρτιο του 2018, υπάρχει χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών αναφορικά με τη διάρκεια της επέκτασης, καθώς ο ΟΠΕΚ στηρίζει την επέκταση μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους, την ίδια στιγμή που η Μόσχα εξετάζει μία ενδεχόμενη ολοκλήρωσή της τον Ιούνιο του 2018.
Ωστόσο, αρκετοί αναλυτές εκτιμούν ότι ακόμα και αν υπάρξει συμφωνία, αυτή είναι πιθανό να μην ανακοινωθεί κατά την αυριανή συνάντηση, γεγονός που μπορεί να ασκήσει περαιτέρω πιέσεις στο πετρέλαιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης