Τελευταία Νέα
Διεθνή

AMD και Nvidia απολαμβάνουν την εξωπραγματική εκτόξευση του Bitcoin

tags :
AMD και Nvidia απολαμβάνουν την εξωπραγματική εκτόξευση του Bitcoin
Η Nvidia και η AMD απολαμβάνουν αυξημένη ζήτηση για τις μονάδες επεξεργασίας γραφικών, χάρη στην ικανότητά τους να επιταχύνουν την εξόρυξη (η διαδικασία συναλλαγής) των κρυπτονομισμάτων
Καθώς το Bitcoin ξεπέρασε το φράγμα των 10.000 δολαρίων, φαίνεται ότι οι εταιρείες AMD και Nvidia που οι επεξεργαστές τους είναι οι καλύτεροι για την κρυπτογράφηση, είναι οι μεγάλες κερδισμένες από την απίστευτη έκρηξη του ψηφιακού νομίσματος.
"Ενώ η τεχνολογία λογισμικού Blockchain είναι εδώ για να μείνει, περιμένουμε ότι η εξόρυξη θα είναι μια πολύ λιγότερο σημαντική αγορά για τις AMD και Nvidia το 2018", δήλωσε ο Vijay Rakesh, αναλυτής της Mizuho Securities σε σημείωμα στους πελάτες.
Τόσο η Nvidia όσο και η AMD απολαμβάνουν αυξημένη ζήτηση για τις μονάδες επεξεργασίας γραφικών, χάρη στην ικανότητά τους να επιταχύνουν την εξόρυξη (η διαδικασία συναλλαγής) των κρυπτονομισμάτων.
Όμως, καθώς η ισχύς που απαιτείται για την εξόρυξη παραμένει εκτός εμβέλειας για πολλές τεχνολογικές εταιρείες, ενώ και το ethereum φαίνεται να μετακομίζει σε ένα διαφορετικό σύστημα επαλήθευσης πληρωμών τους επόμενους έξι μήνες, φαίνεται ότι η ζήτηση θα είναι πολύ χαμηλότερη από τα τρέχοντα επίπεδα.
Όταν ξεκίνησε το bitcoin, τα άτομα που είναι γνωστά ως ανθρακωρύχοι, προσέφεραν υπολογιστική ισχύ στο blockchain δίκτυο του Bitcoin, για να βοηθήσουν στην επαλήθευση των πληρωμών και ανταμείβονταν με μικρές πληρωμές σε bitcoin για τις υπηρεσίες τους.
Αυτοί οι «ανθρακωρύχοι» σύντομα κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι GPU(μονάδες επεξεργασίας γραφικών) της AMD και της Nvidia, ταιριάζουν με τον τύπο μαθηματικών που χρησιμοποιούνται για την επαλήθευση των πληρωμών και επένδυσαν σε αυτές.
Καθώς το bitcoin και τα άλλα κρυπτονομίσματα, έχουν σημειώσει τεράστια αύξηση, φάνηκε πως οι τιμές μετοχών της AMD και της Nvidia θα αντικατόπτριζαν την άνοδο του bitcoin.
Και οι δύο εταιρείες δήλωσαν ότι οι ανθρακωρύχοι κρυπτονομισμάτων άυξησαν τόσο πολύ τη ζήτηση, που οι λιανοπωλητές δεν μπορούσαν να διατηρούν τα προϊόντα τους σε απόθεμα, με αποτέλεσμα η επιχείρηση γραφικών καρτών να έχει αναπτυχθεί εξαιτίας αυτής της έλλειψης.
Ωστόσο, οι εταιρείες προσέγγισαν την αγορά κρυπτογράφησης λίγο διαφορετικά.
Η AMD είπε προηγουμένως ότι εκτιμά την ενίσχυση της κρυπτογράφησης, αλλά δεν έχει επικεντρωθεί στην άμεση αντιμετώπισή της, επειδή δεν βλέπει την εξόρυξη ως "οδηγό μακροπρόθεσμης ανάπτυξης".
Η Nvidia είχε την αντίθετη αντίδραση στην έκρηξη, λέγοντας ότι θα παραμείνει πολύ κοντά στην αγορά και θα αντιδράσει ανάλογα με τις ανάγκες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης