Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Άλμα» για την στερλίνα, εν μέσω αναφορών για συμφωνία ΕΕ - Βρετανίας

«Άλμα» για την στερλίνα, εν μέσω αναφορών για συμφωνία ΕΕ - Βρετανίας
«Άλμα» κατέγραψε η στερλίνα έναντι του δολαρίου, στον απόηχο δημοσιεύματος που ανέφερε ότι Βρετανία και ΕΕ συμφώνησαν για τον «λογαριασμό του Brexit»
«Άλμα» κατέγραψε σήμερα (28/11/2017) η στερλίνα έναντι του δολαρίου, στον απόηχο δημοσιεύματος της «Telegraph», που ανέφερε ότι οι διαπραγματευτές Βρετανίας και ΕΕ κατέληξαν σε συμφωνία για τον επονομαζόμενο «λογαριασμό του Brexit».
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, με αυτόν τον τρόπο «ανοίγει ο δρόμος» προκειμένου να υπάρξει και τελική συμφωνία ή έστω καλή πρόοδος στις επικείμενες συζητήσεις τον Δεκέμβριο του 2017.
Πηγές και από τις δύο πλευρές ανέφεραν στη βρετανική εφημερίδα ότι υπάρχει κατ’ αρχήν συμφωνία αναφορικά με τα 60 δισ. ευρώ που ζητά η ΕΕ από τη Βρετανία ως «διακανονισμό».
Η Telegraph αναφέρει ακόμη ότι, βάσει των δικών της πληροφοριών, το τελικό ποσό που θα καταβάλει η Βρετανία θα κυμανθεί μεταξύ 45 και 55 δισ. ευρώ.
Μετά το δημοσίευμα, η στερλίνα βρέθηκε σε θετικό έδαφος έναντι του δολαρίου, καταγράφοντας κέρδη 0,4%, στο 1,337 δολ., ενώ το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,7% έναντι του βρετανικού νομίσματος, στο 0,8872.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης