Τελευταία Νέα
Διεθνή

GfK: Παραμένουν ενισχυμένες οι προοπτικές του καταναλωτικού κλίματος στη Γερμανία για τον Δεκέμβριο 2017

GfK: Παραμένουν ενισχυμένες οι προοπτικές του καταναλωτικού κλίματος στη Γερμανία για τον Δεκέμβριο 2017
Tο GfK προβλέπει ότι ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος θα παραμείνει αμετάβλητος στις 10,7 μονάδες
Αμετάβλητος αναμένεται να παραμείνει ο δείκτης καταναλωτικού κλίματος στη Γερμανία τον Δεκέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (28/11) στοιχεία του ινστιτούτου GfK, με τα αποτελέσματα να αποδεικνύονται ελαφρώς κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης GfK αναμένεται να παραμείνει αμετάβλητος στις 10,7 μονάδες, την ίδια στιγμή που οι εκτιμήσεις της αγοράς έκαναν λόγο για περαιτέρω άνοδο στις 10,8 μονάδες.
Τα στοιχεία της έρευνας έδειξαν ένα ισχυρό επίπεδο εμπιστοσύνης μεταξύ των γερμανών καταναλωτών, παρά την πολιτική αβεβαιότητα στη χώρα, καθώς οι συνομιλίες για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης συνεχίζονται.
Ο υποδείκτης μέτρησης των οικονομικών προσδοκιών ενισχύθηκε κατά +0,8 μονάδες, στις 44,3 συνολικά, με το ινστιτούτου να δηλώνει ότι βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο.
Παρά το γεγονός ότι οι προσδοκίες για το εισόδημα υποχώρησαν ελαφρώς κατά -0,8 μονάδες, στις 47,9 μονάδες συνολικά, και η τάση προς την αγορά κατέγραψε πτώση κατά -0,7 μονάδες, στις 58,5 μονάδες, το GfK τονίζει ότι και οι δύο δείκτες διατηρούν τη δυναμική τους.
Σημειώνεται ότι ο μέσος όρος του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία από το 2001 έως το 2017 διαμορφώνεται πλέον στις 5,91 μονάδες, με το υψηλότερο επίπεδο να έχει αγγίξει τις 16,8 μονάδες κατά τον Μάρτιο του 2001.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης