Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεκινά σήμερα (28/11) ο όγδοος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Συρία - Αμφίβολη η συμμετοχή της κυβέρνησης Assad

Ξεκινά σήμερα (28/11) ο όγδοος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Συρία - Αμφίβολη η συμμετοχή της κυβέρνησης Assad
Ο νέος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών της Γενεύης για τη συριακή κρίση είναι πιθανό να ξεκινήσει χωρίς την παρουσία αντιπροσωπείας του καθεστώτος Assad
Με σημαντικά ζητήματα αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα Τρίτη (28/11) ο νέος γύρος ειρηνευτικών συνομιλιών στη Γενεύη για την συριακή κρίση, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει καταφθάσει η αντιπροσωπεία της κυβέρνησης Assad.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της συριακής αντιπολίτευσης, Nasr al-Hariri, η αντιπροσωπεία του καθεστώτος δεν έχει φθάσει ακόμα στον όγδοο γύρο των συνομιλιών, ενώ πρόσθεσε ότι αναμένεται να συναντηθεί σήμερα με τον απεσταλμένο του ΟΗΕ για το ζήτημα, Staffan de Mistura, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.
Παράλληλα, επανέλαβε ότι η αντιπολίτευση αποσκοπεί μέσω των συνομιλιών στην απομάκρυνση του Bashar al Assad από την εξουσίας, μέσω πολιτικής μετάβασης, ζητώντας παράλληλα νέο σύνταγμα και εκλογές.
Σημειώνεται ότι χθες (27/11) η πλευρά της αντιπολίτευσης ζήτησε από τις μεγάλες δυνάμεις να ασκήσει πιέσεις στο καθεστώς Assad ώστε να συμμετάσχει στις συνομιλίες.
«Η αντιπροσωπεία της κυβέρνησης θα πρέπει να έρθει έτοιμη να διαπραγματευτεί», δήλωσε χθες ο de Mistura κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, προσθέτοντας ότι «η αντιπροσωπεία είχε την εντολή να διαπραγματευτεί στη Γενεύη χωρίς προϋποθέσεις, να συζητήσει όλα τα ζητήματα της ημερήσιας διάταξεις και να εφαρμόσει τα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών ως μοναδική αναφορά στις διαπραγματεύσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης