Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις αγορές της Ασίας - Στο επίκεντρο Κίνα και ΟΠΕΚ

tags :
Μεικτά πρόσημα στις αγορές της Ασίας - Στο επίκεντρο Κίνα και ΟΠΕΚ
Ο δείκτης KOPSI στη Νότια Κορέα έκλεισε ανοδικά λόγω ανάκαμψης της Samsung
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα Τρίτη (28/11) οι αγορές στην Ασία, ανικατοπτρίζοντας τις απώλειες σε Ευρώπη και ΗΠΑ, με τους επενδυτές να διατηρούν στραμμένο το βλέμμα τους στην Κίνα και στη συνάντηση των χωρών του ΟΠΕΚ.
Ειδικότερα, στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei έκλεισε με οριακές απώλειες της τάξεως του -0,04% στις 22.486,24 μονάδες, ενώ προηγούμενως είχε καταγράψει ενδοσυνεδριακά κέρδη της τάξεως του +0,2%, λόγω πτώσης του γεν έναντι του δολαρίου.
Η Κίνα παρέμεινε στο προσκήνιο μετά τις πρόσφατες απώλειες, με τον δείκτη Shenzhen Composite να ενισχύεται κατά +1,22% στις 1.915,98 μονάδες, και τον Shanghai Composite να απομακρύνεται από τα χαμηλά τριών μηνών στα οποία βρέθηκε χθες (27/11) και συγκεκριμένα στο +0,34% και τις 3.328,76 μονάδες.
Οι οικονομικές εκθέσεις για την Κίνα, οι οποίες θα δημοσιευθούν κατά τις επόμενες εβδομάδες, αναμένεται να καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία των μετοχών στη χώρα, με τα στοιχεία για τον κατασκευαστικό κλάδο να αναμένονται την προσεχή Παρασκευή (1/12).
Παράλληλα, ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά -0,09% στις 29.512,22 μονάδες, ενώ μεγαλύτερες ήταν η απώλειες στον Taiwan Weighted, και συγκεκριμένα στο -0,41% και τις 10.707,07 μονάδες.
Σε ότι αφορά τη Νότια Κορέα, ο δείκτης KOPSI ολοκλήρωσε με κέρδη τη συνεδρία, και συγκεκριμένα στο +0,25% και τις 2.514,19 μονάδες, δεχόμενος ώθηση από την ανάκαμψη της μετοχής της Samsung.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, εφόσον η συνάντηση των χωρών του ΟΠΕΚ στις 30 Νοεμβρίου δεν οδηγήσει σε επέκταση της συμφωνίας, αυτό αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά τις αγορές, οι οποίες σήμερα δέχθηκαν επίσης πιέσεις από τις χαμηλότερες τιμές στο πετρέλαιο.
Συγκεκριμένα, το Brent υποχωρεί κατά -0,24% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 63,23 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αργό καταγράφει σημαντικές απώλειες της τάξεως του -0,72% στα 57,69 δολ. ανά βαρέλι.
Η αεβεβαιότητα γύρω από την πρόθεση της Ρωσίας να συμμετάσχει στην επέκταση της συμφωνίας του ΟΠΕΚ μετά τον Μάρτιο του 2018 φαίνεται να ασκεί για ακόμα μία φορά πιέσεις στις τιμές του μαύρου χρυσού, μόλις δύο μέρες πριν από τη συνάντηση των πετρελαιοπαραγωγών χωρών στη Βιέννη.
Παράλληλα, η επαναλειτουργία του αγωγού Keystone στον Καναδά επανέφερε την ομαλότητα στην παροχή πετρελαίου της Βόρειας Αμερικής, γεγονός που οδήγησε και αυτό με τη σιερά του στην πτώση των τιμών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης