Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nikkei Asian Review: Οι Κινέζοι επενδυτές ανακαλύπτουν το ελληνικό real estate

Nikkei Asian Review: Οι Κινέζοι επενδυτές ανακαλύπτουν το ελληνικό real estate
Η πτώση των τιμών ακινήτων στην Ελλάδα αλλά και το πρόγραμμα «Χρυσή Βίζα» προσελκύει αγοραστές real estate από την Κίνα
Στην αύξηση των επενδύσεων στο ελληνικό real estate από Κινέζους πολίτες αναφέρεται δημοσίευμα της εφημερίδας Nikkei Asian Review.
Σύμφωνα με αυτό, μετά την εφαρμογή του προγράμματος «Χρυσή Βίζα» το 2013, μέσω του οποίου όποιος επενδύσει άνω των 250.000 ευρώ σε real estate λαμβάνει πενταετή άδεια παραμονής στην Ελλάδα, οι επενδύσεις σε real estate έχουν αυξηθεί.
Αυτοί που εμφανίζονται πιο πρόθυμοι για αγορές είναι οι Κινέζοι, οι οποίο αντιστοιχούν στο 40% των συνολικών επενδύσεων που έχουν γίνει στη χώρα.
Η εφημερίδα αναφέρεται στη δύσκολη πορεία της Ελλάδα από το 2010 όταν ξεκίνησε η κρίση και στις οδυνηρές περικοπές που έχουν υπάρξει σε μισθούς και συντάξεις.
Παράλληλα οι τιμές των ακινήτων έχουν υποχωρήσει σημαντικά, ενώ είναι η χώρα που έχει τους πιο χαλαρούς κανόνες για την απόκτηση άδειας παραμονής σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρώπης.
Το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι μέλος της Συμφωνίας Schengen την καθιστά, επίσης, ελκυστική, καθώς έχοντας άδεια παραμονής στην Ελλάδα μπορεί κάποιος να ταξιδέψει στις χώρες της ΕΕ και σε κάποιες εκτός αυτής που έχουν, επίσης, υπογράψει τη συγκεκριμένη συμφωνία.



Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι βάσει επίσημων στοιχείων της ελληνικής κυβέρνησης, 2.014 ξένοι πολίτες είχαν αγοράσει ακίνητα μέσω του προγράμματος «Χρυσή Βίζα» έως τον Σεπτέμβριο του 2017.
Το 2016 ο αριθμός τους είχε φθάσει στους 1.567, δηλαδή 80% υψηλότερος απ’ ότι ήταν το 2014.
Έως τον Σεπτέμβριο του 2017, 850 είχαν αγοράσει ακίνητα στην Ελλάδα και 2.091 Κινέζοι είχαν λάβει άδεια παραμονής.
Άλλωστε, συνεχίζει η Nikkei Asian Review, οι δύο χώρες έχουν ενισχύσει σημαντικά τις σχέσεις τους.
Η Cosco Shipping Holdings έχει αγοράσει τον ΟΛΠ.
Τον Ιούνιο η Sate Grid Corporation εξαγόρασε το 24% του ΑΔΜΗΕ, ενώ η Fosun International συμμετέχει στην ανάπλαση του Ελληνικού.
Μάλιστα στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι γνωστή ελληνική ιστοσελίδα για πώληση και ενοικίαση ακινήτων, σκοπεύει να «βγει» και στα κινεζικά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Κινέζοι είναι «πεινασμένοι» για την αγορά ακινήτων εκτός της χώρας τους, με το ποσό που έχουν επενδύσει να φθάνει στα 38,3 δισ. δολάρια το 2016.
Μεταξύ των κορυφαίων προορισμών είναι ΗΠΑ, Βρετανία και Αυστραλία.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης