Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Πιέσεις από τις τραπεζικές μετοχές

Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια - Πιέσεις από τις τραπεζικές μετοχές
Με απώλειες έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, δεχόμενα πιέσεις από τις τραπεζικές και τεχνολογικές μετοχές
Με απώλειες έκλεισαν σήμερα (27/11/2017) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, δεχόμενα πιέσεις από την πτώση στους κλάδους χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και τεχνολογίας, παρά τις ελπίδες για σχηματισμό «μεγάλου συνασπισμού» στη Γερμανία.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε κατά 0,46% χαμηλότερα, στις 384,87 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 υποχώρησε κατά 0,35%, στις 7.383,90 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραψε απώλειες 0,46% και έκλεισε στις 13.000,20 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,56% χαμηλότερα, στις 5.360,09 μονάδες.


Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,73%, μετά από μια απροσδόκητη ανακοίνωση από την τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας.
Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος της Julius Baer, Boris Collardi, ανακοίνωσε ότι παραιτείται προκειμένου να αναλάβει έναν νέο ρόλο στην ανταγωνιστική Pictet Group.
Η μετοχή της ελβετικής τράπεζας «βούλιαξε» κατά 6,4%.
Την ίδια ώρα, απώλειες 0,72% κατέγραψε ο τεχνολογικός κλάδος, με τη βρετανική εταιρεία Micro Focus να υποχωρεί κατά 3,7%, καθώς η Deutsche Bank υποβάθμισε τη μετοχή της σε «hold» από «buy».
Εν τω μεταξύ, στη Γερμανία αναπτερώθηκαν οι ελπίδες για τον σχηματισμό «μεγάλου συνασπισμού» μεταξύ του CDU της γερμανίδας καγκελαρίου, Angela Merkel, και του SPD του Martin Schulz.
Η Merkel δήλωσε σήμερα πως η Γερμανία χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να απαντήσει σε προτάσεις για τη μεταρρύθμιση της ΕΕ και να αντιμετωπίσει ένα αβέβαιο παγκόσμιο περιβάλλον.
Η καγκελάριος επεσήμανε ότι θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με το SPD και τον Schulz, ο οποίος έπειτα από πιέσεις συμφώνησε να συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού.
Η αισιοδοξία σχετικά με την εξεύρεση λύσης στη Γερμανία ώθησε το ευρώ σε υψηλό 2 μηνών έναντι του δολαρίου, πριν «σβήσει» τα κέρδη του και βρεθεί σε αρνητικό έδαφος.
Περί τις 19:20, το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,1% έναντι του δολαρίου, στο 1,1919 δολ, ενώ προηγουμένως είχε ανέλθει στο υψηλό δύο μηνών του 1,1946 δολ.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης