Διεθνή

Μειώνεται η διάθεση για ανεξαρτησία στην Καταλονία – Υπέρ τάσσεται μόλις το 24%

Μειώνεται η διάθεση για ανεξαρτησία στην Καταλονία – Υπέρ τάσσεται μόλις το 24%
Να βρεθεί λύση με τη Μαδρίτη επιθυμεί το 71% των Καταλανών
Μόλις το 24% των Καταλανών τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Καταλονίας από την Ισπανία σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metroscopia και ενόψει των ιστορικών εκλογών της 21ης Δεκεμβρίου.
Όπως μεταδίδει το Reuters, στην εν λόγω δημοσκόπηση το 71% των πολιτών της Καταλονίας επιθυμεί οι πολιτικοί να καταλήξουν σε μια συμφωνία, η οποία θα προβλέπει την παραμονή της Καταλονίας στην Ισπανία.
Βάσει της μέτρησης, τα πολιτικά κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας ενδεχομένως στις επικείμενες εκλογές να μην καταφέρουν να εξασφαλίσουν την απόλυτη πλειοψηφία στο τοπικό κοινοβούλιο, κάτι που θα αποτελούσε ένα πραγματικά ισχυρό πλήγμα για τους Καταλανούς αυτονομιστές δεδομένου ότι η εν λόγω ψηφοφορία έχει λάβει χαρακτηριστικά δημοψηφίσματος κατόπιν της απόφασης της Μαδρίτης να αναλάβει τον έλεγχο της Καταλονίας.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, τα πολιτικά κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας προβλέπεται να λάβουν το 46% των ψήφων – από 47,7% που είχαν λάβει στις εκλογές του 2015 – έναντι 46% που εκτιμάται ότι θα λάβουν στο σύνολο τους και τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της ενότητας (από λιγότερο από 40% που είχαν λάβει στις εκλογές του 2015).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης