Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι συμβαίνει με την βιομηχανία όπλων Remington; Γιατί περνάει κρίση;

tags :
Τι συμβαίνει με την βιομηχανία όπλων Remington; Γιατί περνάει κρίση;
Μεγάλη οικονομική κρίση περνάει η αμερικανική βιομηχανία όπλων Remington
Μια από τις ιστορικότερες βιομηχανίες όπλων στον κόσμο η αμερικανική Remington Outdoor περνάει μεγάλη οικονομική κρίση.
Η Remington που έμεινε στην ιστορία ως η πρώτη βιομηχανία όπλων που κατασκεύασε την πρώτη καραμπίνα (αυτογεμές) αερίων την Remington 1100 και είναι ο leader στα επαναληπτικά όπλα περνάει τεράστια οικονομική κρίση που αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό τόσο στα μέτρα της προεδρίας Trump για τα όπλα όσο και στις αγωγές που έχουν ασκηθεί για φόνους με όπλα Remington.
Εσχάτως η αμερικανική εταιρία όπλων και πυρομαχικών μαστίζεται και από μπαράζ ανακλήσεων καθώς σε ορισμένα μοντέλα έχουν διαπιστωθεί τυχαίες πυροδοτήσεις.
Ο αμερικανικός ελεγκτικός οίκος Standard and Poor’s υποβάθμισε πρόσφατα την Remington σε CCC- από CCC+ 3 βαθμίδες υψηλότερα από το default την χρεοκοπία.
Να σημειωθεί ότι βασικός μέτοχος της Remington είναι το hedge fund Cerberus Capital Management LP από τα μεγαλύτερα διεθνώς.
«Αυτή τη στιγμή, η βιομηχανία πυροβόλων όπλων είναι σε πτώση στις ΗΠΑ» ανέφερε ο ανώτερος αξιωματικός της Moody's «Περιμένουμε το επίπεδο ζήτησης να εξομαλυνθεί…
 Δεν θέτουμε ολόκληρο τον κλάδο υπό έλεγχο, αλλά τον παρακολουθούμε."
Όσον αφορά την υποβάθμιση της Remington, η Standard and Poor’s Global  προβλέπει ότι μπορεί να έχει ταμειακό ζήτημα σε βάθος 4 μηνών.
Το δάνειο ύψους 575 εκατομμυρίων δολαρίων εμφανίζει ποσοστό αθέτησης 35%
Μετά από την πτώση των πωλήσεων και των ακραίων εγκλημάτων στις ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες, έχει καταστεί σαφές ότι το Κογκρέσο και η Διοίκηση Trump δεν σχεδιάζουν να θεσπίσουν νέους κανονισμούς ελέγχου των πυροβόλων όπλων.
Αυτό θα μπορούσε να είναι ευπρόσδεκτη είδηση για τους λάτρεις του όπλου, αλλά είναι στην πραγματικότητα οι κατασκευαστές όπλων βρίσκονται υπό πίεση στις ΗΠΑ.
Να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ απορροφούν το 57% της παγκόσμιας παραγωγής όπλων παγκοσμίως καθώς στο σύνολο τους οι κατασκευαστές ανά τον κόσμο θέλουν να αποκτήσουν μερίδιο αγοράς στην αμερικανική αγορά.
Η Remington Outdoor αποκάλυψε μια δραματική πτώση των κερδών για το τρίτο τρίμηνο του 2017.
Τα προσαρμοσμένα EBITDA μειώθηκαν κατά 78% σε ετήσια βάση στα 7,4 εκατ δολάρια και οι καθαρές πωλήσεις  στα154 εκατ. μειωμένες κατά 30%.
Ατυχήματα, δολοφονίες, έχουν δημιουργήσει ένα σκηνικό άκρως αρνητικό για τους κατασκευαστές όπλων που έχουν έδρα στις ΗΠΑ.
Π.χ. οι εταιρίες Sturm Ruger & Co και American Outdoor Brands έχουν υποχωρήσει κατά 27% και 43% οι κεφαλαιοποιήσεις τους.
Η Remington, εντάσσεται στον όμιλο Freedom Group και έχει μέτοχο το Cerberus Capital Management από το 2007 επενδύοντας 370 εκατομμύρια δολάρια.
Το χρέος της Remington έχει φθάσει στα 964 εκατ ευρώ.
Η Remington τα τελευταία χρόνια έχει βρεθεί σε δύνη καθώς έχουν ασκηθεί αγωγές ως υπεύθυνη για τη σφαγή του 2012 στο Δημοτικό Σχολείο Sandy Hook στο Newtown του Connecticut.
Ωστόσο η Remington δεν μπορεί να κατηγορηθεί όπως και κάθε κατασκευαστής όπλων εάν κάποιος πάρει ένα όπλο και σκοτώσει κάποιον συνάνθρωπο του.

Ποια είναι η Remington

Η Remington Arms Company, LLC είναι αμερικανός κατασκευαστής πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ιδρύθηκε το 1816 από τον Eliphalet Remington στο Ίλιον, Νέα Υόρκη, ως E. Remington και Sons.
Η Remington είναι ο παλαιότερος κατασκευαστής όπλων της Αμερικής και επίσης είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κυνηγετικών όπλων και τουφεκιών στην Αμερική.
Η Remington έχει επίσης αναπτύξει ή υιοθετήσει περισσότερες πατέντες από ό, τι οποιοσδήποτε κατασκευαστής πυροβόλων όπλων ή πυρομαχικών στον κόσμο ακόμη και από την διάσημη Browning.
Η Remington Arms είναι μέρος του ομίλου Freedom που ανήκει στην Cerberus Capital Management.
Η Remington δημιούργησε ένα νέο εργοστάσιο στο Huntsville της Αλαμπάμα, το οποίο κατασκευάζει μοντέρνα πιστόλια Sporting Rifles (MSR) και Remington 1911 R1.
Στις 7 Μαρτίου 1888, η ιδιοκτησία της E. Remington & Sons πωλήθηκε σε νέους ιδιοκτήτες, Marcellus Hartley και Partners η οποία ανήκε επίσης στην Union Metallic Cartridge Company στο Bridgeport του Κοννέκτικατ και στην εταιρεία Winchester Repeating Arms της New Haven στο Κοννέκτικατ.
Το 1912, η Remington και η Union Metallic Cartridge Company συνδυάστηκαν σε μια ενιαία οντότητα, που ονομάζεται Remington UMC.
Ακόμη και σήμερα, το Remington παράγει U.M.C. μάρκας πυρομαχικά.
Το 1915, το εργοστάσιο στο Ίλιον επεκτάθηκε και παραμένει ως σήμερα.
Κατά τη διάρκεια του Α Παγκοσμίου Πολέμου, η Remington παρήγαγε όπλα με σύμβαση για αρκετές συμμαχικές δυνάμεις.
Η Remington παρήγαγε τα Μ1907-15 Μπράτιερ τουφέκια για τη Γαλλία, τα τυφέκια Enfield 1914 για τη Βρετανία και τα τυφέκια Model 1891 Mosin-Nagant για την Ρωσία
Η κατάρρευση της τσαρικής Ρωσίας είχε σοβαρό αντίκτυπο στα οικονομικά της Remington.
Η Ρωσία είχε παραγγείλει τεράστιες ποσότητες όπλων και πυρομαχικών, αλλά δεν είχε χρήματα για να πληρώσει για τις παραγγελίες.
Καθυστέρησαν την πληρωμή, δείχνοντας υποτιθέμενα ελαττώματα στα προϊόντα Remington.
Όταν οι Μπολσεβίκοι πήραν την εξουσία κατά την ρωσική επανάσταση, απέρριψαν εξ ολοκλήρου τη σύμβαση.
Η Remington έμεινε με τεράστια αποθέματα όπλων και πυρομαχικών και η κυβέρνηση των Η.Π.Α. υποχρεώθηκε να αγοράσει τα πυροβόλα όπλα αποτρέποντας την χρεοκοπία της Remington.
Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης, το Remington αγοράστηκε από την DuPont Corporation.
Μεταξύ των όπλων Remington που κατασκευάστηκαν για την αμερικανική κυβέρνηση κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου ήταν το περίφημο πιστόλι M1903A3 Springfield.
Το 1962 ο Remington εισήγαγε το τυφέκιο Model 700.
 Το τυφέκιο έγινε ένα από τα πιο επιτυχημένα πυροβόλα όπλα του Remington μαζί με το μοντέλο 1100 που ήταν από τα πιο επιτυχημένα κυνηγητικά όπλα.
Το 1986, η Remington έκλεισε το εργοστάσιο πυρομαχικών στο Bridgeport του Κοννέκτικατ, δημιουργώντας μια ολοκαίνουργια εγκατάσταση στο Lonoke του Αρκάνσας.
Το 1993, η Remington πωλήθηκε από τη DuPont στην εταιρεία επενδύσεων Clayton, Dubilier & Rice.
Τον Ιούνιο του 2007, μια εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων η Cerberus Capital Management, αγόρασε το Remington Arms για 370 εκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων των 252 εκατομμυρίων δολαρίων χρέους.
Τον Δεκέμβριο του 2007, η Remington Arms απέκτησε την εταιρία όπλων Marlin Firearms.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης