Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gauland (AfD): Η Merkel CDU, βρίσκεται σε μια διαρκώς φθίνουσα πορεία χάρη σε εμάς

Gauland (AfD): Η Merkel CDU, βρίσκεται σε μια διαρκώς φθίνουσα πορεία χάρη σε εμάς
«Δεν θα αποφασίσουμε εμείς αν θα γίνουν νέες εκλογές", ανέφερε ο  επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος  «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD), A. Gauland
«Η Merkel  βρίσκεται σε μια εντελώς φθίνουσα πορεία και αυτό εν μέρει χάρη σε εμάς», δήλωσε  σε συνέντευξή του στο AFP, ο επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος  «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD), Alexander Gauland, μία εβδομάδα πριν το συνέδριο του AfD στις 2 και 3 Δεκεμβρίου.
«Ο καιρός της έχει περάσει, θέλουμε, να εγκαταλείψει την πολιτική σκηνή», σημείωσε ο επικεφαλής, μαζί με την Alice Weidel, της προεκλογικής εκστρατείας του AfD, κάτι που σημειωτέων συνδέεται και με το σύνθημα  «η Merkel πρέπει να φύγει», στο οποίο  βασίστηκε η προεκλογικη εκστρατεία του AfD.
Πλέον, το AfD, ενισχυμένο από το αποτέλεσμα που κατέγραψε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, φαίνεται να απολαμβάνει την πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει στη χώρα, καθώς η καγκελάριος Α. Merkel δεν κατάφερε ακόμη να σχηματίσει κυβέρνηση,  όπως παραδέχεται ένας από τους επικεφαλής του κόμματος, με τον κίνδυνο κήρυξης νέων εκλογών να είναι πλέον ορατός, κάτι που ενδεχομένως και να σημάνει το τέλος της Merkel μετά από 12 χρόνια στην καγκελαρία.
Ο Alexander Gauland, προσδοκά τα καλύτερα για το κόμμα του σε περίπτωση νέων εκλογών και όπως σημείωσε «δεν θα αποφασίσουμε εμείς αν θα γίνουν νέες εκλογές.
Δεν το ζητάμε εμείς, όμως είμαστε έτοιμοι» και «μάλλον θα κερδίσουμε».
Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «οι άνθρωποι δεν ψηφίζουν το AfD εξαιτίας των προσώπων που το απαρτίζουν, αλλά για να διαμαρτυρηθούν για τα όσα συμβαίνουν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης