Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βέλγιο: Βίαιες συγκρούσεις σε συνοικία των Βρυξελλών με 20 συλλήψεις

tags :
Βέλγιο: Βίαιες συγκρούσεις σε συνοικία των Βρυξελλών με 20 συλλήψεις
Τουλάχιστον 20 άνθρωποι προσήχθησαν κοντά στην πλατεία Louise σε κοντινή απόσταση από το κέντρο των Βρυξελλών
Σε περισσότερες από 20 συλλήψεις προχώρησαν οι αρχές σε συνοικία των Βρυξελλών όταν μια ομάδα περίπου 30 προσώπων απομακρύνθηκε από τον κύριο όγκο μιας πορείας κατά της δουλείας στη Λιβύη και προκάλεσε σοβαρές φθορές σε εμπορικά καταστήματα.
Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο την αστυνομία «τουλάχιστον 20 άνθρωποι προσήχθησαν κοντά στην πλατεία Louise, σε κοντινή απόσταση από το κέντρο των Βρυξελλών».
Τα επεισόδια ξεκίνησαν γύρω στις 16.00 τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδας). Στο στόχαστρο των ατόμων αυτών βρέθηκε κι ένα περιπολικό της αστυνομίας.
Στην περιοχή αναπτύχθηκαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας. Λίγο πριν από τις 18.00 τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας συνέχιζαν να αναζητούν υπόπτους, ενώ επικρατούσε ηρεμία.
Είναι η τρίτη φορά που ξεσπούν βίαια επεισόδια στις Βρυξέλλες σε διάστημα λίγων εβδομάδων.
Την 15η Νοεμβρίου σε μια συγκέντρωση που δεν είχε την άδεια των αρχών και διοργάνωσε μια δημοφιλής χρήστης των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης προκλήθηκαν ταραχές όταν η αστυνομία επιχείρησε να διαλύσει το πλήθος.

Ο υπουργός Εσωτερικών Jan Jambon έγραψε στο Twitter:

"Στις Βρυξέλλες ταραχοποιοί συμπεριφέρθηκαν για μία ακόμη φορά με απαράδεκτο τρόπο. Το κέντρο κρίσης παρακολουθεί την κατάσταση από κοντά μαζί με την αστυνομία".
Σε ένα δεύτερο μήνυμά του ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις επιβολής του νόμου έχουν "εντολή να σταματούν τις λεηλασίες και να συλλαμβάνουν έναν μέγιστο αριθμό ανθρώπων".
"Μηδενική ανοχή. Η ομοσπονδιακή αστυνομία θα στείλει ενισχύσεις".

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης