Τελευταία Νέα
Διεθνή

Black Friday στις ΗΠΑ: Θρίαμβος του ηλεκτρονικού εμπορίου με αγορές 3,54 δισ.δολαρίων

Black Friday στις ΗΠΑ: Θρίαμβος του ηλεκτρονικού εμπορίου με αγορές 3,54 δισ.δολαρίων
Οι αγοραστές αναμένεται να ξοδέψουν online 107,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτή την εορταστική περίοδο, γεγονός που θα αντιπροσωπεύει αύξηση σχεδόν 14% σε σχέση με το 2016
Η απόλυτη κυριαρχία του ηλεκτρονικού εμπορίου επιβεβαιώθηκε στις ΗΠΑ στην καταναλωτική «Black Friday».
Πολλά καταστήματα ήταν άδεια στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού κατά τη χθεσινή (24/11/2017) «Μαύρη Παρασκευή» αλλά αυτός δεν αποτέλεσε λόγος πανικού για τους πωλητές λιανικής, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Business Insider.
Διάσημες αλυσίδες όπως Targets, Best Buys και Walmarts δεν έσφυζαν από κόσμο και διψασμένο αγοραστικό κοινό, ωστόσο το γεγονός αυτό έχει την  εξήγησή του.
Με την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου και των υπηρεσιών όπως η παραλαβή στο κατάστημα, οι πωλητές λιανικής βλέπουν μειωμένη την κυκλοφορία του αγοραστικού κοινού στα καταστήματά τους ενώ παράλληλα αυξάνουν τις πωλήσεις τους.
Οι καταναλωτές δαπάνησαν συνολικά 3,54 δισεκατομμύρια δολάρια σε online αγορές στη Black Friday των ΗΠΑ, μία αύξηση 15,6% σε σχέση με το 2016 σύμφωνα με το Adobe Analytics.
Αυτό το ποσό ξεπερνά τα 2,87 δισεκατομμύρια δολάρια που δαπανήθηκαν για την Ημέρα των Ευχαριστιών.
Οι αγοραστές αναμένεται να ξοδέψουν online 107,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε αυτή την εορταστική περίοδο, γεγονός που θα αντιπροσωπεύει αύξηση σχεδόν 14% σε σχέση με το 2016, σύμφωνα με την Adobe.
Ένας άλλος λόγος για τον οποίο τα καταστήματα ήταν πιο άδεια οφείλεται στο γεγονός ότι οι πωλήσεις της «Μαύρης Παρασκευής» μοιράστηκαν για σχεδόν μια εβδομάδα αντί να επικεντρωθούν σε μία μόνο ημέρα.
Η «κυβερνο -Δευτέρα »αναμένεται να παράγει περισσότερα χρήματα από τη «Μαύρη Παρασκευή» γράφει το Business Insider.
Η μέρα των Ευχαριστιών είναι επίσης ολοένα και πιο σημαντική, αυξάνοντας τις πωλήσεις κατά σχεδόν 15% από το 2016 έως το 2017, σύμφωνα με στοιχεία της Avalara.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης