Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Πόλεμος» της Le Pen με τις τράπεζες – Παρέμβαση του Γάλλου υπουργού Οικονομικών

«Πόλεμος» της Le Pen με τις τράπεζες – Παρέμβαση του Γάλλου υπουργού Οικονομικών
Η Le Pen έχει κατηγορήσει δύο τράπεζες - την Societe Generale και την HSBC - για την έναρξη μιας «τραπεζικής φετφά» προκειμένου να σιωπήσει το κόμμα του Εθνικού Μετώπου
Στήριξη στις τράπεζες, που έκλεισαν τους λογαριασμούς του Εθνικού Μετώπου της Marie Le Pen, παρείχε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Bruno Le Maire.
Οι τράπεζες, που έκλεισαν τους λογαριασμούς του ακροδεξιού κόμματος, προφανώς είχαν βάσιμους λόγους να το πράξουν, δήλωσε σήμερα (25/11/2017) ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στον ραδιοσταθμό France Inter radio.
Επίσης έκανε γνωστό, πως ζήτησε από τη γαλλική κεντρική τράπεζα να εξετάσει, εάν έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες και τα σχετικά συμπεράσματα θα δημοσιοποιηθούν τη Δευτέρα (27/11/2017).
Η Le Pen έχει κατηγορήσει δύο τράπεζες - την Societe Generale και την HSBC - για την έναρξη μιας «τραπεζικής φετφά» προκειμένου να σιωπήσει το κόμμα του Εθνικού Μετώπου κλείνοντας τραπεζικούς λογαριασμούς που ανήκουν σε αυτήν και στο κόμμα της, όπως αναφέρει το Reuters.
Από την πλευρά τους οι δύο τράπεζες απάντησαν, πως ενήργησαν εντός του κανονιστικού πλαισίου, αλλά αρνήθηκαν να παράσχουν περισσότερες εξηγήσεις.
«Εάν η Societe Generale κλείσει τους λογαριασμούς του Εθνικού Μετώπου, και επίσης επισημαίνω ότι μια άλλη τράπεζα έκλεισε τον προσωπικό λογαριασμό της Marine Le Pen, το έπραξε επειδή είχε βάσιμους λόγους να το πράξει.
Έχω εμπιστοσύνη στα γαλλικά τραπεζικά ιδρύματα», δήλωσε ο Le Maire.
«Το καθήκον μου ως υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών είναι να επαληθεύσω ότι ο νόμος έχει τηρηθεί.
Γι 'αυτό ζήτησα από την Τράπεζα της Γαλλίας τα συμπεράσματά της.
Είμαι πεπεισμένος ότι ο νόμος έχει τηρηθεί και πως οι τράπεζες αυτές είχαν βάσιμους λόγους να λάβουν αυτές τις αποφάσεις »,σημείωσε.
Η Le Pen ηττήθηκε από τον Macron στις προεδρικές εκλογές του 2017 και το κόμμα της δεν είχε θετικά αποτελέσματα στις κοινοβουλευτικές εκλογές, που ακολούθησαν.
Έχει κατηγορήσει τις γαλλικές τράπεζες ότι είναι πολιτικά προκατειλημμένες επειδή δεν χορηγούν δάνεια για τις προεκλογικές εκστρατείες της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης