Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η JP Morgan ενοικιάζει περισσότερους χώρους στη Φρανκφούρτη, ελέω Brexit

Η JP Morgan ενοικιάζει περισσότερους χώρους στη Φρανκφούρτη, ελέω Brexit
Η JP Morgan σχεδιάζει να δημιουργήσει κεντρικά καταστήματα στη Φρανκφούρτη, το Δουβλίνο και το Λουξεμβούργο - έχει ήδη τραπεζικές άδειες και για τις τρεις πόλεις
Η JP Morgan προχώρησε στην ενοικίαση επιπλέον χώρων γραφείων στη γερμανική οικονομική πρωτεύουσα τη Φρανκφούρτη, με σκοπό να μετακινήσει περισσότερο προσωπικό, μετά το Brexit.
Μια πηγή που ήταν εξοικειωμένη με το θέμα, δήλωσε την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017, ότι η αμερικανική τράπεζα επενδύσεων έχει ενοικιάσει χώρο για 200 άτομα στον ουρανοξύστη Taunusturm, ενώ μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερο προσωπικό στα υπάρχοντα γραφεία της, στον 40ο όροφο του ουρανοξύστη.
Τα νέα έρχονται λίγες ημέρες, αφότου ο Διευθύνων Σύμβουλος Jamie Dimon πραγματοποίησε συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο με την πρωθυπουργό Theresa May για να συζητήσουν για το Brexit.
Η αργή πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με τις Βρυξέλλες έθεσε φόβους για το λεγόμενο «σκληρό Brexit», που αναγκάζει τις τράπεζες να εκτελούν τις περιφερειακές τους επιχειρήσεις εκτός Λονδίνου, για να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα στην επιχειρηματική τους δραστηριότητα στην ήπειρο.
Η JP Morgan σχεδιάζει να δημιουργήσει κεντρικά καταστήματα στη Φρανκφούρτη, το Δουβλίνο και το Λουξεμβούργο - έχει ήδη τραπεζικές άδειες και για τις τρεις πόλεις.
Ακριβώς ποιες λειτουργίες θα φιλοξενηθούν σε ποια τοποθεσία, δεν έχει ακόμη αποφασιστεί.
Η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine ανέφερε για πρώτη φορά την απόφαση της JP Morgan να ενοικιάσει περισσότερους χώρους στοn Taunusturm, λέγοντας ότι είναι σε θέση να φιλοξενήσει έως και 300 υπαλλήλους, εκτός από τους 450 που ήδη εργάζονται στο κτίριο ύψους 170 μέτρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης