Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ρυθμιστικές αρχές ιδιωτικότητας της ΕΕ ερευνούν την παραβίαση δεδομένων της Uber

tags :
Οι ρυθμιστικές αρχές ιδιωτικότητας της ΕΕ ερευνούν την παραβίαση δεδομένων της Uber
Η Uber ανακάλυψε παραβίαση δεδομένων το 2016, που εξέθεσε τα προσωπικά δεδομένα από περίπου 57 εκατομμύρια λογαριασμούς
Οι ρυθμιστικές αρχές για την προστασία της ιδιωτικότητας θα εξετάσουν την εβδομάδα 27/11 – 1/12/17 την περίπτωση των μαζικών παραβιάσεων δεδομένων της Uber και πιθανόν να δημιουργήσουν ομάδα εργασίας για τον συντονισμό των ερευνών.
Η Uber υπόκειται στην έρευνα, μετά την ανακόινωση ότι η εταιρεία ανακάλυψε παραβίαση δεδομένων το 2016, που εξέθεσε τα προσωπικά δεδομένα από περίπου 57 εκατομμύρια λογαριασμούς.
Ο πρόεδρος της ομάδας ευρωπαϊκών αρχών προστασίας δεδομένων - γνωστής ως ομάδα εργασίας του άρθρου 29 - δήλωσε την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017, ότι η παραβίαση δεδομένων θα συζητηθεί κατά τη σύνοδό της στις 28 και 29 Νοεμβρίου.
Ενώ οι αρχές προστασίας δεδομένων της ΕΕ δεν μπορούν να επιβάλλουν κοινές κυρώσεις, μπορούν να συγκροτήσουν ομάδες εργασίας για τον συντονισμό των εθνικών ερευνών.
Όταν τεθεί σε ισχύ ο νέος νόμος της ΕΕ για την προστασία των δεδομένων τον προσεχή Μάιο, οι ρυθμιστικές αρχές θα έχουν την εξουσία να επιβάλλουν πολύ υψηλότερα πρόστιμα - έως 4% του παγκόσμιου κύκλου εργασιών - και να συντονίζουν πιο οργανωμένα.
Η Uber κατέβαλε στους hackers 100.000 δολάρια για να κρατήσουν μυστική την παραβίαση.
Οι κλεμμένες πληροφορίες περιελάμβαναν ονόματα, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμούς κινητών τηλεφώνων των χρηστών Uber σε όλο τον κόσμο, καθώς και τα ονόματα και τους αριθμούς αδειών των 600.000 οδηγών των ΗΠΑ, όπως δήλωσε ο Khosrowshahi. Η Uber αρνήθηκε να πει τι άλλες χώρες ενδέχεται να επηρεαστούν.
"Δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας για την παραβίαση που υπέστη η Uber, η οποία αναφέρθηκε καθυστερημένα από την αμερικανική εταιρεία. Αρχίσαμε τις έρευνές μας και συλλέγουμε όλες τις πληροφορίες που μπορούν να μας βοηθήσουν να εκτιμήσουμε το εύρος της παραβίασης των δεδομένων και να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία των εμπλεκομένων Ιταλών πολιτών", δήλωσε ο Πρόεδρος της ιταλικής Αρχής Προστασίας Δεδομένων, Antonello Soro, την Τετάρτη.
Η βρετανική αρχή προστασίας δεδομένων δήλωσε επίσης ότι η απόκρυψη της παραβίασης έθεσε "τεράστιες ανησυχίες", για τις πολιτικές και την ηθική της Uber.
Η Uber, γνωστή για τη μαχητική στάση της με τις ενώσεις ταξί, αντιμετώπισε μια σειρά από αποχωρήσεις ανώτερων στελεχών, για ζητήματα από σεξουαλική παρενόχληση έως την ιδιωτική ζωή στις συνθήκες εργασίας των οδηγών, γεγονός που οδήγησε το διοικητικό της συμβούλιο, να καταργήσει τον Travis Kalanick από τη θέση του CEO τον Ιούνιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης