Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά τα ισχυρά macro

Μεικτά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά τα ισχυρά macro
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, παρά τα ισχυρά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την οικονομία της Ευρωζώνης 
Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα (23/11/2017) τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εν μέσω μιας υποτονικής συνεδρίασης με τη Wall Street να είναι κλειστή λόγω της Ημέρας των Ευχαριστιών, με τους επενδυτές να «αγνοούν» ορισμένα ισχυρά στοιχεία για την οικονομία της Ευρωζώνης.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε οριακά υψηλότερα, στις 387,12 μονάδες.
Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 έκλεισε με απώλειες μετά από τρεις ημέρες ανόδου, υποχωρώντας κατά 0,02%, στις 7.417,24 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη κατέγραψε πτώση 0,04% και έκλεισε στις
13.009,75 μονάδες, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι έκλεισε κατά 0,66% υψηλότερα, στις 5.388,25 μονάδες.


Σημερινά στοιχεία της Markit έδειξαν ότι το επιχειρηματικό κλίμα στην Ευρωζώνη κινήθηκε ανοδικά για ακόμα έναν μήνα τον Νοέμβριο του 2017, οδεύοντας με τις καλύτερες δυνατές προοπτικές στο κλείσιμο του έτους, ενώ παράλληλα τα αποτελέσματα ξεπέρασαν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI επιταχύνθηκε στις 57,6 μονάδες - το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2011 - έναντι των 56 μονάδων του προηγούμενου μήνα, την στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν ο δείκτης να παραμείνει αμετάβλητος.
Παράλληλα, στοιχεία για την οικονομία της Γερμανίας - τη μεγαλύτερη της Ευρωζώνης - έδειξαν μια επιτάχυνση της ανάπτυξης κατά το γ’ τρίμηνο του 2017 στο 3,3% σε ετήσια βάση και στο 0,8% σε τριμηνιαία.
Επιτάχυνση κατέγραψε η ανάπτυξη και της βρετανικής οικονομίας κατά το γ’ τρίμηνο του 2017, με το ΑΕΠ της χώρας να αυξάνεται κατά 0,4%, έναντι ανάπτυξης 0,3% που είχε σημειωθεί τα δύο πρώτα τρίμηνα του έτους.
Οι μετοχές εταιρειών κοινής ωφελείας έκλεισαν με απώλειες 0,4%, αποτελώντας τον κλάδο με τη χειρότερη επίδοση, στον απόηχο ορισμένων απογοητευτικών εταιρικών αποτελεσμάτων.
Την ίδια ώρα, ώθηση στο χρηματιστήριο του Παρισιού προσέφεραν τα στοιχεία για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη της Γαλλίας, που έδειξαν άνοδό της σε υψηλά 10 ετών τον Νοέμβριο 2017, με τον σχετικό δείκτη να ανέρχεται στις 111 μονάδες.
Η μετοχή της Centrica «βούλιαξε» κατά 15,5%, καθώς ανακοίνωσε ότι έχασε 823.000 πελάτες σε τέσσερις μήνες.
Η μετοχή της EDF, ωστόσο, ενισχύθηκε κατά 5,6% και κατέγραψε την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη - στον απόηχο δημοσιευμάτων που ανέφεραν ότι το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας εξετάζει διάφορες επιλογές αναδιάρθρωσης για την εταιρεία κοινής ωφελείας.
Από την άλλη, με κέρδη 0,3% έκλεισε ο κλάδος πρώτων υλών, καθώς ενισχύθηκαν οι τιμές των μετάλλων, σβήνοντας τις απώλειες που κατέγραφε νωρίτερα, λόγω πιέσεων από τις ασιατικές αγορές.
Οι κινεζικές αγορές «βούλιαξαν» σήμερα, με τον Shanghai composite να κλείνει με απώλειες άνω του 2%.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης