Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά για τρίτη ημέρα το ευρώ, εν μέσω ισχυρών προοπτικών για την Ευρωζώνη

Ανοδικά για τρίτη ημέρα το ευρώ, εν μέσω ισχυρών προοπτικών για την Ευρωζώνη
Ανοδικά κινείται το ευρώ, καθώς τα στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα της Ευρωζώνης υπέδειξαν μια ισχυρή προοπτική ανάπτυξης
Ανοδικά, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, κινείται σήμερα (23/11/2017) το ευρώ, καθώς τα στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα στο νομισματικό μπλοκ υπέδειξαν μια ισχυρή προοπτική ανάπτυξης για την περιοχή.
Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI της Markit επιταχύνθηκε στις 57,6 μονάδες τον Νοέμβριο του 2017, έναντι 56 μονάδων του προηγούμενου μήνα, την στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν ο δείκτης να παραμείνει αμετάβλητος.
Μάλιστα, ο δείκτης ανήλθε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2011.
Έτσι, περί τις 17:00, το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,2% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,185 δολ. - όχι πολύ μακριά από το υψηλό ενός μήνα του 1,1862 δολ. που είχε «αγγίξει» την περασμένη εβδομάδα.
Παράλληλα, κατέγραφε κέρδη 0,3% σε σχέση με το γιεν, ανερχόμενο στα 131,8 γιεν.
Επίσης, ενισχυόταν κατά 0,4% έναντι της στερλίνας, στο 0,89, ενώ κατέγραφε κέρδη 0,2% σε σχέση με το ελβετικό φράγκο, στο 1,163.
Επίσης ώθηση στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα προσέφεραν ορισμένα στοιχεία για την οικονομία της Γερμανίας - της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης - που έδειξαν επιτάχυνση της ανάπτυξης κατά το γ’ τρίμηνο του 2017, στο 3,3% σε ετήσια βάση και στο 0,8% σε τριμηνιαία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης