Τελευταία Νέα
Διεθνή

Villeroy (ΕΚΤ): Οι τράπεζες πρέπει να είναι έτοιμες για να αντιμετωπίσουν ακραίες καταστάσεις

tags :
Villeroy (ΕΚΤ): Οι τράπεζες πρέπει να είναι έτοιμες για να αντιμετωπίσουν ακραίες καταστάσεις
Ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης και μέλος της ΕΚΤ δήλωσε ότι οι αυστηρότεροι κανονισμοί δεν πρέπει να αποτελέσουν τροχοπέδη στη συγκέντρωση των τραπεζών
Ο αυστηρότερος χρηματοοικονομικός κανονισμός δεν θα πρέπει να έχει αντίθετο αποτέλεσμα της παρεμπόδισης των διασυνοριακών τραπεζικών συμφωνιών στην Ευρώπη.
Αυτό επεσήμανε ο διοικητής της γαλλικής κεντρικής τράπεζας και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Francois Villeroy de Galhau, τονίζοντας ότι οι τράπεζες θα πρέπει να είναι έτοιμες για να μπορούν να αντιμετωπίσουν ακραίες καταστάσεις.
«Οι υγιείς και ισχυρές διασυνοριακές συμφωνίες συγχώνευσης θα επιτρέψουν στις τράπεζες να διαφοροποιήσουν καλύτερα τους κινδύνους σε όλη την ευρωζώνη και να προσανατολίσουν καλύτερα τα κεφάλαια τους προς παραγωγικές επενδύσεις» είπε ο ίδιος.
Παράλληλα, ο Villeroy τόνισε στην ομιλία του ότι οι τράπεζες της ευρωζώνης υστερούσαν έναντι των αμερικανικών υπό την έννοια ότι οι κορυφαίες πέντε αμερικανικές τράπεζες είχαν το 40% της εγχώριας αγοράς, ενώ οι πέντε κορυφαίες στην Ευρώπη είχαν ένα μερίδιο μικρότερο του 20%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης